Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Skandāls Eirovīzijas kuluāros: Nīderlandes pārstāvi nopratinājusi Zviedrijas policija (10)

Josts Kleins.
Josts Kleins. Foto: Scanpix/EPA

Saskaņā ar Zviedrijas raidorganizācijas SVT pausto informāciju, 9. maijā notikusi fiziska konfrontācija starp Nīderlandes mākslinieku Jūstu Kleinu un kādu fotogrāfu. Šī "incidenta" dēļ, visticamāk, arī Kleins nepiedalījās piektdienas Eirovīzijas lielā fināla mēģinājumā. Notikušo sākusi izmeklēt Zviedrijas policija, ziņo "Eurovision World".

Kleinu nopratinājusi Zviedrijas policija. Policija atklāj, ka Kleins tiek turēts aizdomās par "pretlikumīgiem draudiem", kas 9. maijā vakarā izskanējuši Malmes arēnā.

Nav zināms, kādi tieši draudi izskanēja. Tiek ziņots, ka incidents noticis ceturtdienas vakarā, bet sūdzība iesniegta piektdien.

Policija ziņo, ka Kleins tika nopratināts vakar vēlu vakarā. Nopratināts arī sūdzības iesniedzējs. Šobrīd lieta nodota prokuratūrai, kur noteiks, kas ar to notiks. Lietas atrisināšana var ilgt nedēļas.

Šodien notiks tikšanās starp Nīderlandes raidorganizācijām NOS un AVROTROS un Eiropas Raidorganizāciju apvienību (EBU) par Jūsta Kleina turpmāko dalību konkursā.

NOS vadītāja Frederīke Līflanga šorīt ieradās Jūsta Kleina viesnīcā Malmē. Vizīte jau bija plānota, bet tagad ieguvusi citu nozīmi.

Tuvākajā laikā varētu izskanēt publisks paziņojums par raidorganizāciju sarunu rezultātu.

Kā raksta izdevums "The Guardian", preses konferencē 9. maija vakarā vairāki izpildītāji, tostarp Kleins, pauda savu neapmierinātību ar to, ka debates par Izraēlas iekļaušanu konkursā varētu aizēnot pašu notikumu.

Kleinam, kura uzstāšanās finālā paredzēta tieši pirms Golanas, tika jautāts, vai viņa dziesma varētu atbilst konkursa moto "Vienoti mūzikā". Viņš atbildēja: "Es domāju, ka tas ir labs jautājums EBU."

Fakts, ka izmaiņas mēģinājumā atskaņojamo dziesmu sarakstā tika veiktas tik pēkšņi, liecina par to, ka "incidents" varētu būt noticis pavisam nesen.

Mēģinājumu laikā konkursa organizatori "Europapa" iekļāva dziesmu montāžā, kas tiek rādīta balsošanas laikā.

Tādējādi pastāv iespēja, ka Kleins piedalīsies 11. maijā gaidāmajā šova finālā un spēkosies ar Latvijas pārstāvi Donu.

Jau ziņots, ka 9. maijā Donam beidzot izdevās lauzt neveiksmju sēriju, iekļūstot Eirovīzijas finālā.

Video: Dons par savu sniegumu Eirovīzijas otrajā pusfinālā

Nepalaid garām!

Uz augšu