Staņislavs Judins un Asnate Rancāne izdevuši minialbumu “Kur zeme”

TVNET
Foto: Publicitātes foto

Latvijas džeza mūzikas izdevniecības “Jersika Records” paspārnē izdots kontrabasista un komponista Staņislava Judina un etno dziedātājas Asnates Rancānes mazalbums “Kur zeme”, kas ir kā vēstnesis šī gada rudenī gaidāmajam dueta otrajam albumam.

Staņislava Judina un Asnates Rancānes mazalbums jeb EP “Kur zeme” ir loģisks turpinājums klausītāju un mūzikas apskatnieku augsti novērtētajam debijas albumam “Op.2”, jo koncertēšanas un mēģinājumu procesā bija uzkrātas jaunas, interesantas idejas. Jaunā mazalbuma centrā ir prūšu tautas dziesma “Mila swaiksta Saulika”, kuras melodija sasaucas ar Staņislava darbu “Kur zeme”, kas arī bija jaunā albuma radīšanas impulss.

EP iekļauti arī skaņdarbi “Kade pārnāksi, bāleliņ?” un “Radina majka dumaše”, kuru pamatā izmantotas Asnates iedziedātās latviešu un bulgāru tautas melodijas. Tās ir apvienotas ar Staņislava kompozīcijām un improvizācijām, radot šī dueta īpašo skanējumu.

Asnate Rancāne un Staņislavs Judins. 
Asnate Rancāne un Staņislavs Judins. Foto: Publicitātes foto

“Kad iznāca “Op.2”, mūsu draugi – saksofonists Arvīds Kazlausks un pianists Edgars Cīrulis teica, ka šī mūzika viņus uzrunā un ka viņi labprāt piedalītos, ja rakstīsim nākamo albumu. Pēc pieciem gadiem šis brīdis beidzot pienāca – abi mūziķi kopā ar Arti Orubu (perkusijas) un Alekseju Bahiru (vijole), ko varēja dzirdēt arī iepriekšējā albumā, papildināja mūsu mūziku ar jaunām krāsām,” tā par jauno mazalbumu stāsta Staņislavs Judins.

EP “Kur zeme” ierakstīja Staņislavs Judins, miksēja skaņu režisors Toms Lisments, bet vāka dizainā izmantota Aurēlijas Rancānes fotogrāfija.

Albums izdots tikai digitālā formātā un ir noklausāms populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, kā arī nopērkams izdevniecības “Jersika Records” vietnē vai platformā “Bandcamp”.

Mazalbums tapis ar Latvijas Izpildītāju un producentu asociācijas (LaIPA) finansiālu atbalstu.

Nepalaid garām!

Uz augšu