FOTO Kaņepes kultūras centrā top, iespējams, krāšņākie plakāti par godu Baltijas Praidam (5)

TVNET
Kaņepes Kultūras centrā Praida nama ietvaros notiek plakātu darbnīca
Kaņepes Kultūras centrā Praida nama ietvaros notiek plakātu darbnīca Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Pirmdien, 10. jūnijā, no plkst. 16.00 līdz 18.00 Kaņepes Kultūras centrā viesus uzņēma plakātu darbnīca, kurā jautrā kompānijā kopā ar mākslinieku Kristapu Priedi un "Baltic Pride" brīvprātīgajiem tapa plakāti praida gājienam, kas norisināsies jau šosestdien. Ieskaties TVNET sarūpētajā foto atskatā no notikuma!

Jau vēstīts, ka 1. jūnijā sākas starptautiski atzīts praida mēnesis - mēnesis, kad visā pasaulē īpaši tiek aktualizētas LGBTQ cilvēku tiesības, dažādība un iekļaušana. Baltic Pride 2024 ietvaros, kas norisinās no 6. līdz 15. jūnijam, notiks vairāk nekā 70 pasākumi, to skaitā Dažādības un iekļaušanas forums, Dažādības balvu pasniegšana, izglītojošas diskusijas par LGBTQ tēmām, performances, radošas darbnīcas, kvīru filmu dienas, izstādes un citi nozīmīgi notikumi.

Baltic Pride centrālā tikšanās un notikumu vieta ir Praida nams, kurš pēc divu gadu pauzes atgriežas Kaņepes kultūras centrā. Praida nams tika atklāts 6.jūnijā ar svinīgu Pride karoga pacelšanu. Pilna Baltic Pride 2024 programma pieejama šeit.

Foto: Rīgā atklāj Praida namu

"Baltic Pride ir Baltijas LGBTQ kopienas vienotības simbols. Lai arī cilvēktiesību stāvoklis katrā no Baltijas valstīm ir atšķirīgs, mums ļoti nozīmīgi ir būt kopā un runāt par vienotu nostāju cilvēktiesību jautājumos. Īpaši šajā nedrošajā ģeopolitiskajā situācijā, kad par cilvēktiesību jautājumiem tiek diskutēts mazāk, bet tās ir katras demokrātiskas valsts stūrakmens. Baltic Pride mēs ne tikai svinēsim mūsu brīvību, bet arī nostiprināsim faktu, ka Latvija ir ne tikai NATO un Eiropas Savienības ārējā robeža, bet tā ir arī ir vieta, uz no kuras austrumu robežas sākas demokrātija un cilvēktiesību ievērošana" saka Kaspars Zālītis, Baltic Pride 2024 līdzpriekšsēdētājs.

Baltic Pride 2024 kulminācijā, sestdien, 15. jūnijā notiks tradicionālais Pride gājiens, kurā piedalīsies vairāki tūkstoši dalībnieku, tai skaitā desmitiem organizāciju un uzņēmumu no visas Baltijas. Šogad Baltic Pride gājiena vadmotīvs ir svinēt partnerattiecību regulējuma ieviešanu Latvijā, kas stāsies spēkā ar šī gada 1.jūliju un ļaus visiem pāriem reģistrēt savu partnerību, tai skaitā viendzimuma pāriem.

"Lai gan ikdienā progresu saredzēt ir grūtāk, atliek atskatīties uz sasniegto 5 vai 10 gadu griezumā, lai redzētu, cik strauji patiesībā ir mūsu soļi līdztiesības virzienā. Varu tikai aicināt visus atnākt uz Vērmanes dārzu 15. jūnijā un palūkoties apkārt, cik krāšņi un daudzveidīgi svinam šos svētkus - kopā ar citām nevalstiskām organizācijām, kopā ar lieliem un maziem uzņēmumiem, kas ir mūsu draugi un atbalstītāji, kopā ar visu Rīgu un ne tikai. Mēs vairs neesam vieni un mums ir, ko svinēt!" saka Kristīne Garina, Baltic Pride 2024 līdzpriekšsēdētāja.

Baltic Pride ir Baltijā lielākais cilvēktiesību notikums, kas kopš 2009.gada katru gadu norisinās vienā to trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgā, Viļņā vai Tallinā.

Baltic Pride 2024 vadmotīvs "Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi" iemieso Pride jeb praida galvenās vērtības - vienlīdzīgas tiesības un iespējas ikvienam. Arī šogad Pride komunikācijas centrā ir ziedi, kas simbolizē dažādības burvību gan dabā, gan cilvēkos mums visapkārt. Baltic Pride aicina Rīgu uzplaukt kā iekļaujošu un drosmīgu Baltijas centru.

Nepalaid garām!

Uz augšu