“Labvēlīgais tips” laiž klajā jaunu singlu “Šanhajā jau vakars”

TVNET
Grupa "Labvēlīgais tips" uzstājas festivālā "Summer Sound" 2023. gada augustā.
Grupa "Labvēlīgais tips" uzstājas festivālā "Summer Sound" 2023. gada augustā. Foto: Juris Lisovs

Grupa “Labvēlīgais tips” laiž klajā jaunu singlu “Šanhajā jau vakars”, kam tapis arī videoklips. Jaunā dziesma ir atgādinājums faniem par salidojumu “Tiekamies pie Freda Saulkrastos” jau 29. jūnijā Saulkrastu estrādē.

“Labvēlīgais tips” daudzus gadus nodarbojas ar jaunu mūzikas novirzienu radīšanu latviešu popmūzikā – multifundamentālais roks, mašīnbaļļu pops, mūzika iereibušiem cilvēkiem, mūzika veciem jauniešiem, parapauliskās kadriļas… Tagad šiem nekur citur pasaulē nesastopamajiem mūzikas sazarojumiem pievienojies jauns – pieaugušo cilvēku reivs.

“Tekstuāli jaunā dziesma nedaudz pieskaras planētas Zeme laika zonu atšķirībai,” uzsver teksta autors Andris Freidenfelds. Par jaunās dziesmas melodiju parūpējās gan Andris Freidenfelds, gan Ģirts Lūsis un Normunds Jakušonoks, bet visu jaunradi failos iemūžināja Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no “Labo ierakstu studijas”.

Dziesmas videoversijas tapšanas virsvadību uzņēmās Elvis Lācis, kurš sadarbojies ar vairākiem Latvijā labi zināmiem mūziķiem. Tajā skaitā ar Eirovīzijas iekarotājiem “Citiem zēniem”, repa duetu “Olas”, allaž reibinošo grupu “Singapūras Satīns”, Miku Galvanovski un vēl citiem.

Klipa operatori bija Anatolijs Dovgeļs un Toms Grošteins, taču tajā izmantoti arī daudzu koncertapmeklētāju filmēti video. Singla “Šanhajā jau vakars” ekrāna versija tapa Saldus Kalnsētas parka estrādē, kas pirms vairākiem gadiem jau pārdzīvoja hita “Himalaji” klipa piedzimšanas procesu.

Gaidāmo “Labvēlīgā tipa” fanu salidojumu “Tiekamies pie Freda Saulkrastos” grupa raksturo īsi un konkrēti – iespējams, labākais koncerts šovasar, jo publika būs laba! Tā būs tikšanās ar draugiem un kaimiņiem, karsts vasaras vakars, saulriets, traka ballīte visām paaudzēm, “Tips” ar savu zelta dziesmu fondu un gan jau arī kādiem jaunumiem.

Lai viss notiktu vērienīgāk, šova īpašie viesi būs Elza Rozentāle, Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris “Skan”, kā arī Kaspars Upaciers jeb UFO, kurš parūpēsies par jokiem un dažām rotaļām vakara iesildošajā daļā, uz kuru visi aicināti ierasties jau laikus.

Kopā ar visiem dzīves svētkus svinēs: Andris Freidenfelds (balss), Normunds Jakušonoks (balss, taustiņinstrumenti), Ģirts Lūsis (balss, ģitāra), Kaspars Tīmanis (balss, trombons), Oskars Ozoliņš (trompete, balss), Artūrs Kutepovs (ģitāra), Pēteris Liepiņš (ģitāra), Haralds Stenclavs (taustiņinstrumenti) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).

Un, protams, grupa atgādina koncerta apmeklētāju zelta likumu: “Kurš ātrāk nopērk biļeti, tam mazāki izdevumi!” Biļetes vēl sameklējamas “Biļešu paradīzes” kasēs un tīmeklī

Jaunais singls “Šanhajā jau vakars” tikmēr jau dzirdams lielākajos straumēšanas servisos un labākajās pasaules radiostacijās.

Nepalaid garām!

Uz augšu