Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Grupa “Inspo” izdod mini albumu “Tik daudz ko teikt…” un prezentē tā tituldziesmu

Grupa "Inspo" – Nadīna Stirniniece un Aivars Lietaunieks.
Grupa "Inspo" – Nadīna Stirniniece un Aivars Lietaunieks. Foto: Publicitātes foto

Dziesmu autoru un izpildītāju konkursā “Supernova” iepazītā grupa “Inspo” nāk klajā ar mini albumu Tik daudz ko teikt…, kurā apkopotas trīs dziesmas elektroniskās mūzikas žanrā – divas latviešu, bet viena angļu valodā, un prezentē tā tituldziesmu ar tādu pašu nosaukumu.

Grupa “Inspo” mēdz izdod vismaz vienu minialbumu gadā ar trim līdz četrām dziesmām, šogad uzsvaru liekot uz elektroniskās mūzikas žanru, ko vēlētos plašāk attīstīt arī turpmāk.

Kā ierasts pēdējo trīs gadu laikā, “Inspo” regulāri “ir ko teikt”, atklājot stāstus gan dziesmu tekstos, gan melodijās, tāpēc šoreiz burtiska nozīme piešķirta ne vien dziesmas nosaukumam, bet mini albumam kopumā. Albums ir īpašs arī ar to, ka tajā pirmo reizi ieskanējusies solistes Nadīnas Stirninieces klavierspēle, kā arī Aivara Lietaunieka piebalss.

Singla “Tik Daudz ko teikt…” mūzikas autors ir Aivars Lietaunieks, bet vārdus viņš radījis kopā ar grupas solisti Nadīnu, savukārt dziesmas producents ir Jānis Aišpurs. Dziesma ir personīgs stāsts par kādu Aivaram tuvu cilvēku, kurš diemžēl vairs nav šajā saulē.

“Nereti ikdienas steigā mēs aizmirstam vai atliekam uz vēlāku laiku sarunu, tikšanos vai zvanu ar kādu sev tuvu cilvēku, būtībā nenovērtējot laiku, kas mums dots, lai būtu kopā, būtu līdzās viens otram. Dziesma ir kā vēstule cilvēkam, kuram mūža izskaņā neizdevās pateikt visu, kas glabājās sirdī, tādēļ ļoti ceru, ka dziesma iedvesmos nodot labus vārdus kādam sev īpašam cilvēkam, veltīt laiku svarīgākajam – sev mīļajiem cilvēkiem. Mēs uzskatām, ka dziesmas teksts rezonēs ar ikvienu, kuram gribētos pateikt daudz laba kādam īpašam cilvēkam – vienalga, personīgi vai domās,” stāsta Aivars.

Abu pārējo albumā iekļauto dziesmu pēcapstrādi veidojis Marks Matisons, kurš plašāk pazīstams kā MarkMate. Singls “Neļauj Nosalt” ir jaunais skanējums dziesmai “Lietū”, kas iekļauta albumā Duality, un tā mūzikas autors ir Aivars Lietaunieks, bet vārdus sarakstījusi Nadīna Stirniniece. Dziesmai “Where was I” mūzikas autors ir Aivars Lietaunieks, bet vārdus sarakstījuši abi kopā.

Grupa “Inspo” plašāku atpazīstamību ieguvusi ar dalību 2022. un 2023. gada dziesmu autoru un izpildītāju konkursa “Supernova” atlasēs ar dziesmām “Happy Place” un “Sway”.

Nepalaid garām!

Uz augšu