Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kalnciema kvartāla koncertsezonu noslēgs "Jakob Noiman Festival Band" un DJ Ģirts Šolis

Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 29. augustā, rīdzinieki un pilsētas viesi ir aicināti pievienoties Kalnciema kvartāla vasaras koncertsezonas izskaņai. Šajā vakarā uz iecienītās Pārdaugavas skatuves atgriezīsies gadiem iemīļotie un īpašie viesi – "Jakob Noiman Festival Band" ar klezmera un Balkānu tautu mūzikas ritmiem. Par dejām pirmajā cēlienā rūpēsies dīdžejs Ģirts Šolis. Ieeja, kā vienmēr, bez maksas.

"Jakob Noiman Festival Band" koncerti tradicionāli ir kā piedzīvojums ne tikai to apmeklētājiem, bet arī pašiem dalībniekiem. Kā saka paši mūziķi, ja koncertā nebūs prieka, mēs apsolāmies beigt spēlēt uzreiz, tajā pašā mirklī.

Grupa kopā muzicē jau vairākus gadus (precīzāk, kopš 2009. gada), un, lai gan žanriski mazliet iestrēguši klezmera un Balkānu tautu mūzikas fāzē, mūziķi pamanās veldzēties arī citos žanros. Žanru koncepcijā ir tikai viens kritērijs – spēlēt to, kas tajā brīdī aizrauj.

Vai tās būtu džeziskas intonācijas, rokmūzikas vēsture, latviešu kompozīcijas vai paša Jēkaba Nīmaņa oriģinālgabali, kas jau gadiem skan Jaunā Rīgas Teātra izrādēs.

Uz pasākumu apmeklētāji droši aicināti nākt laicīgi – ko darīt būs! Jau no plkst. 18.00 pie skaņu pults darbosies dīdžejs Ģirts Šolis, “Vīnu veikals un kafe” servēs Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, verandā strādās pop-up dzirkstošo dzērienu stacija, savukārt gadiem iecienītās street food kafejnīcas gatavos vakariņas brīvdabā.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Uz augšu