Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ielūkojies! “Nav divu Tomu” pievienojas viesis

Jau rīt, 27. septembrī, TVNET+ lasītājus un skatītājus priecēs kārtējā podkāsta “Nav divu Tomu” sērija. Šoreiz pirmo reizi raidījuma vēsturē TVNET kultūras redaktoram Tomam Treibergam un publicistam Tomam Lūsim pievienosies viesis – šaha treneris klubā “Rīgas mats”, Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības vadītājs un Elīnas Kolātes vīrs Andris Tihomirovs.

Andris uzaicināts pievienoties podkāstā ne tikai tāpēc, ka ir aktīvs sociālā tīkla “X” lietotājs un Elīnas Kolātes vīrs, bet arī tāpēc, ka publicēja burvīgu kādā no iepriekšējiem podkāstiem aizvadītas šaha partijas analīzi. Šaha partiju iespējams noskatīties šeit, bet ar šaha trenera analīzi varat iepazīties zemāk pievienotajā video.

Šoreiz raidījumā, kā jau ierasts, tiks aplūkots visai plašs jautājumu spektrs. Iesākumā – jaunie vēlēšanu biļeteni, kuros ierasto rombiņu, plusu un svītrojumu vietā būs klucīši zaļā un sarkanā krāsā. Tihomirovs norāda, ka problēma ar vecajiem biļeteniem bijusi liela, bet visi uz to pievēruši acis.

Tālāk podkāsta dalībnieki pievērsīsies karteļu jautājumam. Arī šeit viesa tiešais un trāpīgais redzējums palīdzēs saskatīt problēmas patiesos iemeslus – tauta tiek vazāta aiz deguna un runa nemaz nav par tā saucamo karteļa likumu, bet patiesībā to vajadzētu pārdēvēt citādi. Sīkākas nianses gaidiet pilnajā ierakstā.

Nākamā tēma – viesmīlis kafijas pasniegšanai Ministru kabineta sēžu laikā. Abi Tomi un Andris izsvērs plusus un mīnusus. Lūsis veicis aprēķinus, ka ikdienas kafijas pagatavošana birojā gada laikā aizņem sešas pilnas darbadienas, kuras darbinieks pavada, vienkārši staigājot apkārt ar kafijas krūzi. Varbūt ministriem tiešām nepieciešami viesmīļi? Piemēram, arī Andrim, ierodoties uz filmēšanos, piedāvāja kafiju, nevis teica, lai viņš pats aiziet uztaisīt sev un pārējiem.

Vēl podkāstā tiks apskatīta arī nesenā “Mossad” paveiktā militārā operācija, kurā tika uzspridzināti teroristiskās organizācijas “Hezbollah” un tās atbalstītāju peidžeri. Kāda bija pašmāju sabiedrības daļas reakcija uz šo notikumu un kāpēc tā bija nepareiza? Kā izvēlēties pareizo nometni, kuru atbalstīt? Un kāpēc to nedarīt.

Bet raidījuma noslēgumā vadītāji kopā ar viesi atskatīsies uz viņa publicēto valdības vērtējumu. Vērtējumi publicēti skalā no 1 līdz 10, bet izrādās, ka daži vērtēti vecajā piecu ballu sistēmā, bet vēl citi, iespējams, no 1 līdz  100. Galvenais spēt to pareizi uztvert un interpretēt.

Pilnu podkāsta ierakstu skatieties jau rīt, bet līdz tam – iepriekšējo raidījumu var noskatīties šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu