Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kino piedzīvojumi vēl košāki par lapkriti – filmu izlase rudens brīvlaikam

Kadrs no filmas “Foksters un Makss”
Kadrs no filmas “Foksters un Makss” Foto: Publicitātes foto

Nav šaubu, ka katrs skolēns savā brīvlaikā ir pelnījis varenu piedzīvojumu, ar ko padižoties draugiem un ko atcerēties, kad būs jāatgriežas skolas solā. Noteikti nevajag laist garām prieku, ko spēj sniegt Latvijas rudens, taču pēc dēkām bagātas dienas aizraujoši notikumi var turpināties arī pie televizora ekrāna. LMT Viedtelevīzija sarūpējusi īpašu piedāvājumu, kurā skolēnu brīvlaikā sev saistošu saturu atradīs ikviens ģimenes loceklis.

Atrodi draugus negaidītās vietās

Vai esi iedomājies, kā būtu, ja māksla varētu runāt un atdzīvotos un jūs kopā dotos elpu aizraujošos piedzīvojumos? Par to aicina domāt divas piedzīvojumu filmas, kas skolēnu brīvlaikā ekskluzīvi pieejamas LMT Viedtelevīzijas skatītājiem.

Viena no tām ir Ukrainā tapusī piedzīvojumu filma “Foksters un Makss” (rež. Anatolijs Mateško, Tatjana Hodakivska, 2019), kas vēsta par pusaugu zēnu Maksu, kuram ir mākslinieka talants. Tomēr uz ielas atrastais krāsas flakoniņš nav tik parasts, kā varētu šķist, jo ar to uzzīmētais suns atdzīvojas un kļūst par īstu supersuni – atjautīgo Foksteru! Tā sākas abu brīnišķīgā draudzība, taču jaunajiem draugiem nākas stāties pretī bīstamiem noziedzniekiem, kuri vēlas iegūt tehnoloģiju, kas ir Fokstera spēju pamatā.

Kadrs no filmas “Foksters un Makss”
Kadrs no filmas “Foksters un Makss” Foto: Publicitātes foto

Piedzīvojumos sauc ne vien grafiti, bet arī gadsimtiem seni mākslas darbi. Filmas “Džekija un Opjena” (rež. Annemarija van de Monda, 2020) galvenās varones – divpadsmitgadīgās Džekijas – mīļākā vieta pasaulē ir mammas darbavieta – Nīderlandes Nacionālais mākslas muzejs “Rijksmuseum”, kurā var apskatīt tādu slavenu mākslinieku kā Jana Vermēra, Vinsenta van Goga un Rembranta gleznas. Kādu dienu Džekijas acu priekšā atdzīvojas viena no Rembranta gleznas varonēm – Opjena, kas vēlas atrast savu pazudušo māsu. Tā sākas smieklīgs un aizraujošs piedzīvojums, kura laikā abas meitenes izķemmē visu Amsterdamu un Opjena ne reizi vien nonāk amizantās situācijās mūsdienu paražu dēļ.

Kadrs no filmas “Džekija un Opjena”
Kadrs no filmas “Džekija un Opjena” Foto: Publicitātes foto

Pašus mazākos priecēs jaunie Ucipuci piedzīvojumi un Ričija Rū pasakas

Rudens brīvlaikā nav aizmirsts arī par pašiem mazākajiem skatītājiem, kurus gaida atkalsatikšanās ar vairākiem iemīļotiem varoņiem. Viens no tiem ir jestrais lācēns Ričijs Rū, jo mazos pasaku mīļotājus LMT Viedtelevīzijā priecēs “Ričija Rū pasakas”, ko ierunājis viens no lācēna draugiem – mūziķis Lauris Reiniks. Sirsnīgos un pamācošos stāstus par drosmi un draudzību papildinās arī košas animācijas.

Foto: Publicitātes foto

Tāpat rudens brīvdienās uz ekrāniem nonāks jaunākās “Ucipuci” 5. sezonas sērijas (2021–tagad) sezona, kuras laikā pūcīte Ucipuci un puisis Krišs iepazīs tādas aizraujošas profesijas kā pavārs, ugunsdzēsējs, pastnieks, kosmonauts, frizieris un rakstnieks. Jāpiemin, ka LMT Viedtelevīzijā pieejamas visu 5. “Ucipuci” sezonu sērijas.

Foto: Publicitātes foto

Līdztekus būs iespējams noskatīties arī iemīļoto pašmāju bērnu detektīvseriālu “Emī un Rū” (2020–tagad) 4 sezonās, kur atjautīgie slepenie aģenti Emīlija Čimpiņa un Rūdis Rimpiņš pilda dažādas misijas, ko tiem uzdod aģentūras “Čimpiņ Rimpiņ” priekšnieks – Pasaules Labklājības Uzturēšanas ierīce jeb Palauzis.

Vētrainie pusaudžu gadi latviešu autoru acīm – pusaudžu iemīļotā komēdija “Tizlenes”

Foto: Publicitātes foto

Kurš pusaudzis gan ir bijis tik veiksmīgs, ka izsprucis no neizbēgamā – sajūtas, ka esi pilnīgs tizlenis? Pusaudžu komēdija “Tizlenes” (rež. Marta Elīna Martinsone, 2021) vēsta par trim 9. klases skolniecēm Sarmīti, Svetu un Katrīnu, kas nolēmušas pielikt punktu šim pusaudzības lāstam un kļūt par populārākajām meitenēm skolā. Viņām nākas atklāt, ka šis ceļš nebūt nav rožlapiņām un spīdumiem kaisīts, turklāt tas pārbauda meiteņu draudzību.

Filma, kura 2022. gadā ieguva “Lielo Kristapu” kā labākā debijas filma, būs lieliska vakara izklaide gan jauniešiem, gan viņu vecākiem. Filmas darbība norit 1999. gadā, kad mūsdienu pusaudžu vecāki paši, iespējams, piedzīvoja savus vētrainos skolas gadus. Līdz ar to “Tizlenes” var dod brīnišķīgu iespēju vecākiem atminēties savu skolas laiku, bet jauniešiem apjaust, ka mamma un tētis savulaik arī bija pusaudži, kas, visticamāk, cīnījās ar tizluma lāstu.

Līdztekus ģimeniskos vakarus var turpināt arī ar citām latviešu autoru filmām, piemēram, “Billi” (rež. Ināra Kolmane, 2019), “Sirds likums” (rež. Roze Stiebra, 2023) un “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” (rež. Edmunds Jansons, 2019). Tāpat LMT Viedtelevīzijā pieejami jau paaudzēs iemīļoti latviešu kino meistardarbi, piemēram, “Sprīdītis” (rež. Gunārs Piesis, 1985) vai “Maija un Paija” (rež. Gunārs Piesis, 1990).

No pašiem mazākajiem ķipariem līdz spurīgajiem pusaudžiem un viņu vecākiem – LMT Viedtelevīzijā visa ģimene atradīs lielisku saturu, kas izklaidēs skolēnu brīvdienu laikā!

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Nepalaid garām!

Uz augšu