«2Annas» uzņem pasaulē ietekmīgākajā īsfilmu organizācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Baltijā vadošais īsfilmu festivāls «2Annas» uzņemts starptautiskajā īsfilmu organizācijā «Short Film Conference», tādējādi oficiāli iekļaujoties pasaulē labāko īsfilmu festivālu apritē. Dalība organizācijā nozīmē, ka turpmāk «2Annas» varēs piesaistīt vēl prominentāku režisoru darbus, kā arī Latvijā notikušā festivāla laureātu vārdi izskanēs tālāk pasaulē.

1970. gadā dibinātā Short Film Conference ir lielākā starptautiskā organizācija, kas apvieno īsfilmu veidotājus. Tās biedri satiekas reizi gadā Clermont-Ferrand Short Film festivālā, kur pārrunā nozares jaunumus un dalās pieredzē. Ikviens biedrs var organizēt papildu tikšanos sava festivāla norises laikā, kā arī slēgtā saziņas kanālā pastāvīgi notiek informācijas apmaiņa par filmu izplatīšanas iespējām, daudzsološiem jauniem režisoriem, lieliskiem darbiem un citiem jaunumiem. Dalībnieku rīkotie festivāli tiek iekļauti kopīgā starptautiskā kalendārā, ko redz visi partneri un producenti. Short Film Conference palīdz izplatīt pasaulē informāciju par jaunām īsfilmām dažādās valstīs, veicinot to atpazīstamību un tādējādi palīdzot filmu veidotājiem.

«Uzņemšana organizācijā vērtējama kā festivāla kvalitātes apliecinājums. Ar to faktiski esam saņēmuši apstiprinājumu, ka «2Annas» atbilst augstākajiem starptautiskajiem standartiem. Līdzdalība organizācijā paaugstina mūsu prestižu īsfilmu veidotāju kopienā un palīdzēs piesaistīt festivālam vēl labākus ārvalstu režisoru darbus. Skatītājiem tas nozīmē plašāku izvēli un mākslinieciski augstvērtīgāku saturu,» skaidro, īsfilmu festivāla «2Annas» direktors Viesturs Graždanovičs.

Šā gada festivālam «2Annas» jau iesniegtas 1000 filmas un to pieņemšana turpinās līdz 16. jūlijam. Gan pieredzējuši kino veidotāji, gan jauni režisori var pieteikt savus līdz 30 minūtēm garos darbus trīs īsfilmu konkursa programmām: Baltijas īsfilmu konkursam, starptautiskajam īsfilmu konkursam, starptautiskajam bērnu un pusaudžu īsfilmu konkursam, kā arī pasaules festivālu kontekstā neparastajam vidēja garuma filmu konkursam (30-60min).

Informāciju par filmu pieteikšanu var iegūt vietnē www.2annas.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu