Virsnieka meita: Ulmanis pacēla mani rokās un teica - malacis, sajauci

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

«Arēnā Rīga» no 17. novembra līdz 19. novembrim tiks izrādīta Latvijas valsts simtgadei veltīta multimediāla izrāde «Abas malas», kurā tiks apvienota mūzika, dejas un mūsdienu tehnoloģijas. Gaidot šo vērienīgo notikumu, publicējam otro likteņstāstu - Kārļa Ulmaņa komandanta Raimonda Bebra meitas Jausmas Olitas Ābramas. Noskaties video!

«Novēlu, lai latviešu tauta kļūst arvien godīgāka un lai pieņem tos tikumus, kas bija tanī laikā, kad mēs bijām bērni. Pa tiem 50 gadiem tas tikumiņš ir drusku sašķobījies,» tā, daloties atmiņās par bērnību, kas pavadīta prezidenta pilī, saka Jausma Olita Ābrama.

Jausmai Olitai bērnības atmiņas ir gan par pašas paveiktajiem nedarbiem, gan tādas, kas ļauj mums uzzināt vairāk par autoritatīvā režīma vadoni Kārli Ulmani. Atceroties dzīvi pilī, Jausma Olita teica, ka Ulmanis patiesībā esot bijis vienkāršs un sirsnīgs cilvēks.

«Man reiz bija jāsaka runa. Toreiz, uzrunājot prezidentu, bija jāsaka «Kungs, valsts prezidenta kungs». Es sajaucu un teicu «Valsts... Kungs, valsts prezidenta kungs». Ulmanis mani pacēla rokās un teica: «Malacis, sajauci!»

Jausmas Olitas ģimeni, ienākot komunistiem, neizveda, jo sētniece esot samelojusi, ka ģimene jau deportēta. Par to Jausmas Olitas mamma esot bijusi sētniecei pateicīga visu mūžu un algas dienā allaž viņai aiznesusi kādu našķi.

Cilvēkstāsti top projekta – multimediālas deju lielizrādes «Abas malas» ietvaros. Līdz projekta kulminācijai – multimediālai deju izrādei «Arēnā Rīga» 18. novembrī, tiek veidota «Abas malas» cilvēkstāstu sērija. Radošā komanda ir sameklējusi, uzrunājusi un iemūžinājusi spilgtākās atmiņas katrā no Latvijas desmitgadēm.

Multimediālā deju lielizrāde «Abas malas» notiks «Arēnā Rīga» un būs viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē - izrāde būs skatāma 17., 18. un 19. novembrī.

Biļetes organizatori aicina iegādāties jau ­­­laikus «Biļešu servisa» kasēs. Biļetes pieejamas četrās cenu grupās - par 8, 18, 28 un 38 eiro, savukārt biļetes uz ģenerālmēģinājumu maksā no pieciem līdz 28 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu