Ķīnas kompānija «Alibaba» festivālā bloķē filmu par grupu «Pērkons»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Francijā notiekošā filmu festivāla VivaTech programmas ietvaros VivaTechs Alibaba VR Park bija paredzēts demonstrēt Amerikā veidoto dokumentālo filmu par grupu «Pērkons» (nosaukums – «Pērkons VR»), turklāt festivāla rīkotāji bijuši lielā sajūsmā par šo projektu. Taču, kā pagājušajā nedēļā pavēstīja filmas veidotāji – radošo projektu koordinatore Lorēna Kārpentere (Lauren Carpenter) un Korijs Avots, Francijas festivāla organizatori darījuši zināmu, ka festivāla galvenais sponsors – ķīniešu firma Alibaba – šo projektu esot noraidījuši un paziņojuši festivāla vadībai, ka viņi nedrīkst demonstrēt filmu par «Pērkonu», informē Una Griškeviča, sabiedrisko attiecību speciāliste.

«Festivāla vadība mums atklāja, ka ir dziļi vīlušies par šādu lēmumu. Kaut arī Alibaba pārstāvji nav minējuši šā lēmuma iemeslu, kādēļ filmas demonstrēšana tikusi aizliegta, festivāla vadība ir viennozīmīgi pārliecināta, ka iemesls viennozīmīgi ir politisks, jo filmā tiek runāts par PSRS un komunisma sabrukumu,» uzskata Lorēna Kārpentere, piebilstot – filmas veidotāji mēģina saprast, kā demokrātiskā Eiropas valstī un brīvā pasaulē festivāla sponsori var aizliegt to, kas ir vai nav politiski pieņemams.

Tāpat Lorēna un viņas kolēģi negrasās nolaist rokas, bet jau jūnija vidū plāno rīkot filmas pirmizrādi Ņujorkā, kur tiks pavēstīts arī par piedzīvoto negaidīto cenzūru Francijā. «Vēlamies par šo incidentu informēt pēc iespējas plašāku cilvēku loku,» saka Lorēna. «Šī sadursme mums ir pierādījusi, cik ļoti «Pērkona» stāsts un mūzika ir aktuāli šodien,» uzsver filmas veidotāji, kam šis nepatīkamais notikums devis vēl lielāku enerģiju stāstīt stāstu par «Pērkonu».

Komentējot šo situāciju, dziedātāja Ieva Akuratere emocionāli teic: «Tiešām nesaprotu, kā tas ir iespējams. Un, manuprāt, šis aizliegums varētu būt nācis vienas filmas epizodes dēļ – acīmredzot tieši tās dēļ viņi ir saskatījuši līdzību ar Ķīnu un visu, kas saistīts ar komunisma krišanu…»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu