Ar varenu ballīti Rīgā atklāts jauns alus brūzis un bārs «Ziemeļu Enkurs»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Ar pudeles sasišanu pret sienu, gluži tāpat kā palaižot jaunu kuģi jūrā, 9. februārī Rīgā tika atklāts alus brūzis un bārs «Ziemeļu Enkurs», kuru kopīgiem spēkiem izveidojuši aldaris Dāvis Linde un jūrasbraucējs Klāvs Killo.

Atklāšanas pasākuma apmeklētāji baudīja gan brūzī brūvēto alu un pagatavotās uzkodas, gan arī grupas «Čipsis un Dullais» koncertu, kā arī piedalījās citās aktivitātēs, starp kurām bija jauna alus nosaukuma konkurss un iespēja tetovēties, kuru izmantoja piecdesmit cilvēki. 27 no drosminiekiem izvēlējās izrotāt savu ādu ar enkuru.

Viesiem bija pieejami septiņi dažādi ali, un populārākie brūvējumi vakara gaitā bija eils «Azimuts», pēc beļģu tumšā alus receptēm radītais «Ledlauzis» un augļu alus «Nāra». Dāvis Linde: «Lai gan pašos pamatos tas ir saglabājies nemainīgs, alus vārīšana ir radošs process, un vienmēr var atklāt jaunas garšas un radīt jaunus alus veidus! Iespējas ir neierobežotas, un mēs mīlam eksperimentēt. Patlaban «Enkurā» ir pieejami septiņi dažādi alus veidi, un protams, vienlaikus brūvējam jaunus alus.»

«Latvieši vienmēr bijusi lepna jūrnieku tauta, kam piemīt piedzīvojumu gars, darba apziņa un izturība. Mūsu brūzis sevī iemieso tieši šīs īpašības. Enkurs aizsargā apkalpi un garantē visu pārējo uz kuģa esošo drošību. Enkurs ir drosmes un veiksmes simbols,» komentē kompānijas kapteinis Klāvs Killo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu