Rīgā norisināsies otrais starptautiskais eksperimentālā kino festivāls «Process»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā no 22. marta līdz 25. martam norisināsies otrais starptautiskais eksperimentālā kino festivāls «Process», kurā laikā paredzētas filmu skates, performances, lekcijas, diskusijas un citi pasākumi, informē festivāla pārstāve Lāsma Bērtule.

Viņa skaidroja, ka festivāls veltīts analogajam eksperimentālajam kino - tajā rādītie darbi filmēti uz 8 milimetru, 16 milimetru un citu formātu kinolentes, kas joprojām tiek aktīvi izmantota dažādu kino veidotāju praksē.

«Procesa» laikā kinoteātrī «Kino bize» būs iespējams redzēt vairākas īsfilmu programmas, no kurām trīs veidotas no festivālam iesūtītajiem mūsdienu autoru darbiem, kā arī Baltijas eksperimentālo filmu programmu, Dublinas kino kolektīva «Experimental Film Society» filmu izlasi un divas filmu programmas - lekcijas, kurās latviešu kino veidotāji Jānis Putniņš un Dāvis Sīmanis stāstīs par avangarda kino vēsturi.

Tāpat festivālā būs iespējams noskatīties brazīliešu izcelsmes vācu kino dueta «Distruktur» veidoto pilnmetrāžas eksperimentālo filmu «Muito Romantico», kas savu pirmizrādi piedzīvoja 66.Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā.

Festivāla ieskaņās 17. martā un 18. martā notiks 16 milimetru kino radošā darbnīca biedrības «Baltic Analog Lab» telpās, ko vadīs viena no festivāla viesmāksliniecēm Gaele Ruāra. Līdzās citiem notikumiem festivāla norises laikā galerijā «Micēlijs» būs apskatāma eksperimentālās fotogrāfijas izstāde ar vietējo un ārvalstu autoru darbiem.

Festivālu rīko biedrība «Baltic Analog Lab». Atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un organizācija «Culture Ireland».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu