Kolins Fērts pēc «Breksita» referenduma kļuvis par Itālijas pilsoni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu aktieris Kolins Fērts, kurš popularitāti iemantojis ar klasisku angļu lomu atveidošanu, kļuvis par Itālijas pilsoni, sestdien paziņoja Itālijas Iekšlietu ministrija.

Britu mediji pērn ziņoja, ka Fērts Itālijas pilsonībai pieteicās pēc referenduma, kurā tika nobalsots par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

«Ļoti slavenais aktieris, kurš ir ieguvis «oskaru» par lomu filmā «The King's Speech» (»Karaļa runa«), ir precējies ar mūsu valsts pilsoni un bieži ir paudis mīlestību pret mūsu zemi,» pavēstīja ministrija.

Fērts kopš 1997.gada ir precējies ar itāliešu filmu producenti Līviju Džigoli, un pāris, kuram ir divi bērni, dzīvo Lielbritānijā. Itālija pieļauj dubultpilsonību, tāpēc Fērts var saglabāt arī Lielbritānijas pasi.

Vairākas ES dalībvalstis, tostarp Francija, Īrija un Vācija, ir ziņojušas par pastiprinātu britu vēlmi pēc referenduma iegūt šo valstu pilsonību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu