Gunta Virkava atzīst, ka nav «svētā ar baltiem spārniņiem»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pērnā gada nogalē Latvijas Nacionālais teātris pārtrauca sadarbību ar aktrisi Guntu Virkavu (65). Oficiālais iemesls – aktrises sliktā pašsajūta. Tomēr aiz šā formulējuma slēpjas Virkavas «cilvēciskā vājība» - mierinājuma meklēšana alkoholā.

Izrāde «Laulāts un brīvs», kurā Virkava bija galvenajā lomā, tika pārcelta neskaitāmas reizes aktrises sliktās pašsajūtas dēļ. Pagājušā gada decembrī no repertuāra tā tika noņemta pavisam.

Kā vēsta izdevums «Kas Jauns», teātra direktors Ojārs Rubenis ilgu laiku auklējies ar talantīgo aktrisi, ikviens kolēģis centās aizlikt kādu labu vārdu par viņu, bet «vadzis lūza» un teātris pārtrauca 41 gadu ilgo sadarbību ar Virkavu, nesaucot lietas īstajos vārdos tikai aiz cieņas pret ilggadējo mākslinieci.

Pati aktrise solīja, ka teātrī atgriezīsies šajā pavasarī, tomēr tas nenotika. Aktrisei izrādes arī nākamajā sezonā Latvijas Nacionālajā teātrī nav paredzētas, un viņa arī teātra mājaslapā neuzrādās pie teātra mākslinieku sastāva.

Vaicājot, vai pie vainas tiešām ir aktrises bohēma, Virkava to nenoliedza, bet izvairījās no patiesā atlaišanas iemesla.

«Daļēji par to dzeršanu tur kaut kas ir, bet mēs visi kādreiz kaut ko pagrēkojam. Es to nenoliedzu. Es neesmu svētā ar baltiem spārniņiem. Bet tik dramatiski, kā tas tika pasniegts, nekad nav bijis,» atzīstas Virkava.

Guntai Virkavai bijušas divas laulības. Otrā laulība, kas ilga 21 gadu ar aktieri Rolandu Zagorski, izjuka pēc tam, kad Virkava uzzināja par vīra sānsoļiem. Abu laulībā pasaulē nākusi meita Elizabete Zagorska, kura ir dziedātāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu