Purvīša balvas skatītāju balsojuma uzvarētājs - Ivars Drulle

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Noslēdzoties «Purvīša balvas 2017» izstādei, kas no 18. februāra līdz 9. aprīlim bija apskatāma Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, fiksēts, ka kopumā to apmeklējis rekordliels apmeklētāju skaits - 21 074 cilvēki. Noskaidrojies, ka, būdami žūrijas vietā, mākslas mīļotāji pirmo vietu astoņu balvas finālistu konkurencē piešķirtu Ivaram Drullem par personālizstādi «Mana dzimtene». Šādu viedokli paudis 461 apmeklētājs - 30% no tiem «Purvīša balvas» izstādes apmeklētājiem, kuri aizpildījuši balsojuma anketas.

Kopumā teju 1530 iedzīvotāju izteikuši savu viedokli par to, kuram no astoņiem Purvīša balvas kandidātiem viņu skatījumā pienāktos Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) sadarbībā ar muzeja patronu SIA «Alfor» organizētā Latvijā lielākā balva vizuālās mākslas jomā.

2. vietā iedzīvotāju balsojumā ierindojies mākslinieks Voldemārs Johansons par videoinstalāciju «Slāpes» (18%), bet 3. vietā – Atis Jākobsons ar personālizstādi «Dark Matter» (16%).

Ņemot vērā iedzīvotāju lielo interesi un aktivitāti balsojuma laikā, izlozē noteikti arī divi laimīgie balsojuma dalībnieki, kuri ieguvuši LNMM abonementu. Turpmāk veselu gadu bez maksas muzeja organizētās izstādes varēs apmeklēt Asnāte Jakubāne un Krišjānis Daugulis, kuri par savu favorītu nobalsoja Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.

Jāatgādina, ka piektā Purvīša balva tika pasniegta šā gada 17. februārī un to ieguva mākslinieku grupa - Krišs Salmanis, Anna Salmane un Kristaps Pētersons par izstādi «Dziesma» Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāles «Arsenāls» Radošajā darbnīcā (19.06.–26.07.2015.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu