Raiņa un Aspazijas mājā muzikāla dzejas performance «Stīgas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā, Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, 12. aprīlī plkst. 19.notiks rakstnieces Ingas Gailes un mūziķa Edgara Mākena muzikāla dzejas performance «Stīgas», ziņo Memoriālo muzeju apvienības pārstāve Sanita Kossoviča.

Gailes un Mākena sadarbības projekts pastāv kopš 2013. gada, mākslinieki kopā uzstājušies «Totaldobžē», Rīgas svētkos, kā arī festivālā «Vadātājs» Lūznavas pieturā. Performancē atskaņotā klaviermūzika izceļ dzejas spilgtākos un asākos leņķus, sniedzot klausītājiem patvērumu un vienlaikus padziļinot vārdu ietilpību. Gaile par performances saturu: «Man šķiet, ka man tur ir stāsts par personības piedzimšanu, atdzimšanu caur bēdām un paniku līdz spējai nostāvēt taisni un redzēt, ka pasaule ir skaista vieta.»

Gaile ir dzejniece un dramaturģe, 2016.gadā debitējusi prozā ar romānu «Stikli». Gaile ir saņēmusi Klāva Elsberga prēmiju, Annas Dagdas fonda balvu, Ojāra Vācieša prēmiju, žurnāla «Latvju teksti» balvu, Literatūras gada balvu, kā arī citus prestižus apbalvojumus.

Mākens ir komponists, darbojas grupās «Gaujarts» un «Manta», un raksta mūziku teātra izrādēm Latvijas Nacionālajā teātrī un Valmieras drāmas teātrī, kā arī rakstījis mūziku Liepājas teātrim, Leļļu teātrim un Mihaila Čehova Rīgas krievu teātrim. Mākens Saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kā gada labākais mūzikas autors. Grupas «Gaujarts» albums «Vibrācijas» un grupas «Manta» albums «Manta» saņēma Zelta mikrofona balvu kā labākie alternatīvās mūzikas albumi.

Projektu finansiāli atbalsta VKKF.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu