Taivāns: «Eiropiešiem nav bioloģiskā spēka, lai turētos pretī islāmam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

LU Āzijas studiju profesors Leons Taivāns sarunā ar Andri Kiviču raidījumā «Rampas ugunis» jau atkārtoti izteicies, ka Eiropai draud islamizācija un pakāpeniski paši eiropieši pieņems daudzus islāmā esošus likumus, jo «eiropiešiem nav ne spara, ne bioloģiskā spēka, lai turētos pretī islāmam.»

«Islāms ir karojoša, agresīva reliģija. Tā nav tendēta uz Eiropas vērtību pieņemšanu,» uzskata profesors. «Tie, kas integrēsies, tie būs paši eiropieši, kuriem nav taisna mugurkaula reliģijas jomā. Ja pētām zinātnisko literatūru par islāma kopienām Eiropā (Francija, Beļģija), statistika nav eiropiešiem labvēlīga.»

Intervijā Taivāns ieskicē Eiropas perspektīvas, kuras eiropiešu zemās dzimstības dēļ nav pārāk spožas.

«Nākotne rādās problemātiska,» viņš saka.

Pirmkārt viņš min globalizācijas jautājumu un ar to saistīto ražošanas procesu aiziešanu no Eiropas un ASV uz Āzijas dienvidaustrumiem. Izmirušas mazpilsētas, cilvēki bez darba... «Tendences nav apstādināmas, un arī Donalds Tramps, kas solīja amerikāņiem atgriezt darbu, nespēs atrisināt bezdarba problēmu.»

Otrkārt, pašu Tuvo Austrumu problēma. Viņš saka, ka no turienes nāk cilvēku masa - aptuveni 400 miljoni, kuriem vienkārši nav ko ēst. «Zems pārtikas drošības jautājums,» viņš saka. «Risinājums šiem cilvēkiem ir tikai viens - migrēt. Šis process ir neapturams. Sākumā izceļo elitārā daļa, kas spēj kaut ko pārdot, lai atceļotu, un tad sāk ieviest savus likumus un vērtības.»

Noskaties interviju!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu