Latvijas novados un pilsētās notiks Zemes stundai veltīti pasākumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jau šo sestdien, 25. martā, visā pasaulē tiks svinēta Zemes stunda, kuras laikā no plkst. 20:30 - 21:30 iedzīvotāji, pašvaldības un uzņēmumi tiek aicināti stundas garumā simboliski nelietot elektrību, tādējādi apliecinot izpratni par klimata pārmaiņu nozīmību. Daudzviet Latvijā notiks Zemes stundai veltīti pasākumi.

Akcija Zemes stunda – 2017. gada 25. martā plkst. 20:30-21:30

Iecavā

Zemes stundas nakts spēle «Zaļā tumsa» pie Iecavas Jauniešu centra (Grāfa laukums 1, Iecava) notiks 25. martā no plkst. 19:30 līdz 21:30. Pasākums ir alternatīvs veids, kā pavadīt Zemes stundu jaukā kompānijā ārpus telpām. Apmeklētājus gaida aizraujoša spēle un silta tēja. Katrai komandai mazs mājas darbs – pagatavot lukturi no otrreizējās pārstrādes materiāliem, lai kopā veidotu Zemes stundas simboliku 60+.

Tērvetē

Tērvetes novadā jau piekto gadu atzīmēs Zemes stundu, izslēdzot ielu apgaismojumu, ejot rotaļās, runājot par klimata pārmaiņām un kā tās mainīt.

Daugmalē

Daugmales pagasta kultūras centrs šogad organizē Zemes stundas pasākumu, kas aicina Daugmales iedzīvotājus savās mājās izslēgt gaismu un elektroierīces. Daugmales multifunkcionālajā centrā visi kopā pavadīs vakaru sveču gaismā ar dziesmām, rotaļām, siltu tēju un sarunām par to, ko ikkatrs var darīt, lai novērstu nevēlamas klimata izmaiņas.

Salas ciemā
Jau kopš 2014. gada Salas novadā notiek Zemes stundas akcijai veltīti pasākumi, ko organizē Salas novada Jauniešu dome. Arī šogad novada iedzīvotāji un citi interesenti tiek aicināti uz Zemes stundu 25.martā plkst. 20:00 laukumā aiz Salas Kultūras nama. Būs gan nakts orientēšanās, gan radošās darbnīcas, kā arī silta tēja un uzkodas.

Cēsīs

Arī šogad Cēsu novada Jauniešu dome iesaistās Zemes stundas pasākumu organizēšanā. 25. martā no 20:30 līdz 21:30 notiks Zemes stundas centrālais pasākums Rožu laukumā. Tā teritorijā māju fasādēm tiks izslēgts apgaismojums un svecīšu gaismā draudzīgi tiks pavadīta Zemes stunda. Cilvēkus sagaidīs ar siltu zupu un tēju, kā arī visu iecienīto skautu maizi. Pasākumā uzstāsies dažādas muzikālās apvienības. Organizatori aicina: «Klausoties mūziku, baudīsim laiku kopā ar lieliskiem cilvēkiem un sajutīsim zemes spēku!»

Ventspilī

Zemes stundas pasākumus rīkos biedrība Ventspils Jauniešu dome sadarbībā ar Ventspils Jauniešu māju.

Atzīmēt Zemes stundu sāks Jauniešu sarunu kluba ietvaros 23. martā plkst. 17:00 Ventspils Jauniešu mājā. Saruna klubā jaunieši un interesenti tiks informēti par klimata pārmaiņām. Tiks piedāvātas radošās darbnīcas – sveču liešana, puķu podu gatavošana no plastmasas pudelēm, kā arī ļauta vaļa «zaļajiem pirkstiem», iestādot un izaudzējot jaunus augus.

25. martā plkst. 20:00 visi tiek aicināti pulcēties kopā Ventspils Jauniešu mājā, lai Zemes stundu sagaidītu sveču gaismā vietējo jauniešu akustiskās mūzikas pavadībā, sarunājoties un kopīgi spēlējot galda spēles.

Jelgavas novadā

Zaļenieku pagasts, Zaļenieku muižas parks, pie ugunskura. Zemes stunda tiks aizvadīta kopā ar starptautiskā projekta «Inception» dalībniekiem (jauniešu līderi, jaunatnes darbinieki un pedagogi no 8 dažādām Eiropas valstīm), kas nedēļu dzīvo un mācās Zaļenieku pils muižā.

Lielplatones pagasts, pie Lielplatones muižas, pulcēšanās no plkst. 20.00.

Vircavas pagasts, Vircavas parkā pie ugunskura, bet ja būs nelabvēlīgi laika apstākļi, tad centrā sveču gaismā tiks spēlētas galda spēles.

Jaunsvirlaukas pagastā pie Staļģenes Bērnu un jauniešu izglītības un iniciatīvu centra, Svirlaukas ielā 22.

Kalnciema pagasts, jaunieši Zemes stundā 25.martā no plkst.20:30 līdz 21:30 pulcējas Lielupes krastā pie Kalnciema pagasta pārvaldes. Kopā veidos no svecēm Zemes stundas simboliku 60+. Plānota spēle ārā, silta tēja, radošā darbnīca.

Līvbērzes pagasts - Līvbērzē tiks izveidots Zemes stundas logo 60+, notiks viktorīna ar balvām, kā arī norisināsies sadziedāšanās pie ugunskura, rotaļās iešana un tējas vārīšana. Norises vieta: Līvbērzes pagasta estrādē, Skolas iela 10 (aiz sporta halles);

Rīgā

Pasaules Dabas fonds kopā ar Tetra Pak aicina mājīgajās Kim? telpās (Sporta ielā 2) pie tējas krūzes baudīt Zemes stundas koncertu no 20:00-22:00, kurā uzstāsies iemīļotais dziesminieks Kārlis Kazāks, daudzsološā mūziķe Tīna Šipkēvica, kā arī dziļdomīgais hiphopa mākslinieks Pikaso.

Valmierā

Plkst.18.30 Valmieras pilsētas pašvaldība aicina atzīmēt Zemes stundu un pārdomāt klimata pārmaiņu ietekmi uz dabā notiekošajiem procesiem, piedaloties pūču vērošanas nakts pārgājienā. Tā sākums pie bijušā Valmieras maizes kombināta Leona Paegles ielas krustojumā ar Jauno Smilšu ielu, kur ap plkst. 21.00 būs arī pārgājiena noslēgums.

Limbažos

Limbažu jauniešu centrs aicina: 20:00 tikties Vienības parkā uz ikgadējo Zemes stundai veltīto pasākumu.«Izslēdz gaismas savā mājā un pievienojies mums, parādi, ka arī tev rūp videi draudzīgāka rīcība! Līdzi paņem burciņu un labu noskaņojumu,» aicina organizatori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu