Signe Baumane ar Kikstarter palīdzību lūdz atbalstu filmai par laulībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ņujorkā dzīvojošā latviešu animācijas filmu režisore, māksliniece, scenāriste, animatore un producente sākusi kampaņu pūļa finansēšanas platformā «Kikstarter», lai savāktu līdzekļus savai jaunajai animācijas filmai pieaugušajiem «My Love Affair With Marriage» (lat.val. – «Mana dēka ar laulību»). Pateicoties tieši šai platformai, režisorei jau iepriekš izdevās savākt vairāk nekā 50 tūkstošus dolāru, lai pabeigtu iepriekšējo filmu «Akmeņi manās kabatās».

Kā rakstīts filmas aprakstā, plānotā filma ir balstīta uz režisores personīgajām pieredzēm – viņa bijusi precēta divas reizes. «Es nekad nevarēju saprast, kāpēc šīs laulības bija tikai tik ilgas, cik bija. Lai atklātu šo noslēpumu, es nolēmu izpētīt mīlestības neirozinātni un mitoloģiju. Savus atklājumus es nolēmu ieaust vienā stāstā par Zelmu – ugunīgu, jaunu sievieti ar mežonīgu iztēli, kas tic, ka mīlestība padarīs viņu par pilnīgu cilvēku ar četrām rokām, četrām kājām un divām galvām. Zelma arvien turpina iemīlēties, bet vienmēr kaut kas noiet greizi. Viņa ceļo caur dažādām laulībām – gan īstām, gan iztēles – konfrontējot sabiedrības un pašas bioloģijas spiedienu. Lai gan šīs laulības nedara viņu pilnīgu, tās – kā ugunskristības – viņu pārveido.»

Plānotajā filmā būs 26 runājoši un 4 dziedoši varoņi, turklāt filmas radošajai komandai ir pievienojies arī aktieris Metjū Modins (Matthew Modine), kas filmējies populārajā Netflix seriālā «Stranger Things».

Foto: publicitātes

Šobrīd jau ir sākta filmēšanas laukuma un stop-motion fona sekvenču uzstādīšana, taču, lai sāktu animēšanas procesu, ir nepieciešams ierakstīt visu aktieru un dziedātāju balsis, lai animācija būtu sinhrona ar skaņu. Tāpēc kampaņā tiek vākti līdzekļi tieši aktieru honorāriem, studijas īrei, skaņas inženieru izmaksām, komponista un mūzikas direktora algām, kā arī filmēšanas laukuma, apgaismojuma un fotografēšanas izmaksām. «Jūsu atbalsts ļaus dot šai filmai balsi,» teikts Kikstarter projekta aprakstā.

Par iepriekšējo filmu «Akmeņi manās kabatās» Signe Baumane saņēmusi ne vien Izcilības balvu kultūrā, bet arī Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumeniskās žūrijas īpašo balvu. Filma «Akmeņi manās kabatās» bijusi 70 starptautiskos festivālos 40 valstīs, līdzās daudzām balvām pasaules kino festivālos tā triumfējusi arī nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps», gūstot uzvaras vairākās kategorijās. Latvija filmu pieteica arī ASV Kino akadēmijas balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma» 2014.gadā, kur tā sasniegusi visu laiku labāko Latvijas filmu rezultātu - nonākusi fināla divdesmitniekā.

Filma satricināja profesionāļu pasauli ar dziļi personīgo un mākslinieciski augstvērtīgo skatījumu uz nopietnām eksistenciālām problēmām, vienlaikus atraktīvā formā vēstot starptautiskajai auditorijai par Latvijas vēstures galvenajiem pagrieziena punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu