Zviedrijas karaliene domā, ka karaļpilī ir spoki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas karaliene Silvija atzīst, ka viņas apdzīvotajā karaļpilī mīt arī spoki, liecina dokumentāla filma, kas ceturtdien tiks demonstrēta sabiedriskajā televīzijā SVT.

«Tur ir draudziņi ... spoki. Viņi visi ir ļoti draudzīgi, bet dažreiz ir jūtams, ka jūs [pilī] neesat pilnīgi vieni,» sacīja karaliene Silvija.

«Tas ir tiešām aizraujoši. Bet tas nav biedējoši,» viņa piebilda.

Drotningholmas pils, kas ir ANO Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) pasaules mantojuma sarakstā, tika uzcelta 17. gadsimtā un atrodas uz salas Stokholmas piepilsētā Ekerē.

Šī pils ir karaļa Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas pastāvīgā rezidence. Viņi apprecējās pirms 40 gadiem, un vācu biznesmeņa un brazīlietes meita Silvija ir Zviedrijas karalienes godā ilgāku laiku nekā jebkura cita sieviete pirms viņas.

Silvijas māsa princese Kristīna piekrita apgalvojumiem par spokošanos Drotningholmas pilī.

«Šajā namā ir daudz enerģijas. Būtu savādi, ja tā nepieņemtu kādus apveidus,» Kristīna sacīja šajā dokumentālajā filmā.

«Visās vecajās mājās ir stāsti par spokiem. Tās gadsimtu gaitā ir piepildījuši cilvēki. [Viņu] enerģijas saglabājas,» piebilda Kristīna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu