Latvijas mākslinieki piedalās laikmetīgās mākslas biennālē Indijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šodien Koči pilsētā Indijas dienvidos tiek atklāta laikmetīgai mākslai veltītā biennāle «Kochi-Muziris», kurā šogad piedalās arī Latvijas mākslinieki Katrīna Neiburga, Andris Eglītis un Voldemārs Johansons, informē mākslinieku pārstāve Anda Boluža.

Biennālē, kas tiek uzskatīta par vienu no nozīmīgākajiem laikmetīgās mākslas notikumiem Dienvidāzijā, tiks eksponēts Neiburgas un Eglīša darbs «Will-o’-the-Wisp», kas tapis speciāli biennālei sadarbībā ar Latvijas Laikmetīgās mākslas centru. Tā ir multimediāla instalācija, kuras arhitektonisko struktūru papildina interaktīvs gaismas, skaņas un video apvienojums.

«Instalācijā mākslinieki pievērsušies cilvēces neizsīkstošajiem meklējumiem pēc absolūtās patiesības un garīguma, vienlaikus norādot, cik dažādi ir izvēlētie ceļi apskaidrības sasniegšanai. Iztaujājot cilvēkus par viņu dzīvē pieredzētajiem brīnumiem un dokumentējot viņu atbildes video, mākslinieki apliecina pašas pasaules brīnumaino dabu,» stāstīja Boluža.

Katrīna Neiburga, Andris Eglītis
Katrīna Neiburga, Andris Eglītis Foto: publicitātes

Aicinājumu piedalīties biennālē Neiburga un Eglītis saņēma pēc tam, kad tās kurators Sudaršans Šetijs bija iepazinis viņu darbu «Armpit» Latvijas paviljonā Venēcijas biennālē 2015.gadā.

Dalībai biennālē «Kochi-Muziris» kurators kopā izvēlējies 97 māksliniekus no 31 valsts. Biennāle norisinās dažādās Koči pilsētas vietās, un tās ekspozīcija būs skatāma līdz 2017.gada 29.martam.

Latviešu mākslinieku dalību biennālē atbalsta Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu