Notiks gadskārtējā Uguns Nakts Vienkoču parkā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com

1.oktobrī Vienkoču parkā tiek rīkota gadskārtējā Uguns Nakts. Jau gadu no gada tās galvenais mērķis ir nemainīgs – padarīt vienu īso rudens dienu garāku un ar sveču gaismu uzlādēt sevi ziemas tumšajam periodam. Sākums ir 18:30, kad ar svecēm tiek iedegts Vienkoču parka gaismu mežs. Paralēli notiks dažādas aktivitātes: senie latvju danči, senā dzīvesstila darbnīca, vaska sveču liešana, dzīvo masku darbnīca, īstu lāpu gatavošana, kalēja darbnīca, vizināšanās zirga mugurā, zīlēšana ar rūnām, vilnas velšanas darbnīca, aktivitātes Kokamatniecības muzejā, mucu ugunsskulptūras iedegšana.

21:00 būs tradicionālais lāpu gājiens pa līkumotajām Vienkoču parka takām, veidojot uguns čūsku. Lāpu gājiens noslēgsies ar uguns žonglieru šovu, kas šogad būs kopā ar apvienību Soul of Flames, Afropulss, flautisti Ievu Rūtentāli un Kārļa Īles ugunsskulpūrām. Pašiem izturīgākajiem un maģiju mīlošākajiem apmeklētājiem būs iespēja piedalīties uguns rituālā kopā ar folkloras kopu «Delve».

Par apmeklētāju vēdera labsajūtu rūpēsies Restorāns 3, Valmiermuižas virtuve, Lustīgo meistaru virtuve, Ilze Valge ar malkas krāsnī ceptām picām, 3 kūkas un Līgatnes vīna darītava

Visi ienākumi no šā vakara tiks novirzīti Kokamatniecības muzeja attīstībai. Ieejas maksa Uguns Nakts vakarā: pieaugušajiem - 5€, skolēniem un pensionāriem - 4€, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Lai piedalītos lāpu gājienā, vēlams līdzi paņemt lāpu. Svarīgs nosacījums – ieeja tikai pozitīvi noskaņotiem un dabu mīlošiem apmeklētājiem.

Papildu informācija www.vienkoci.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu