Mūžībā aizgājusi latviešu mākslas zinātniece Veronika Kučinska

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mūžībā aizgājusi latviešu mākslas zinātniece, mākslas keramikas pētniece Veronika Kučinska, aģentūru BNS informēja biedrībā «Latvijas Mākslinieku savienība».

Māksliniece dzimusi Isnaudas pagasta Runtortā. 1953.gadā beigusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātes Latviešu valodas un literatūras nodaļu un 1967.gadā ar izcilību beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātņu nodaļu.

Kučinska 1985.gadā PSRS Mākslas akadēmijas Tēlotājas mākslas teorijas un vēstures zinātniskās pētniecības institūtā Maskavā aizstāvējusi disertāciju «Latviešu padomju mākslas keramikas galvenās attīstības tendences (1960-1985)». Gadu vēlāk, 1986.gadā, viņai piešķirts mākslas zinātņu kandidāta grāds, bet 1992.gadā - mākslas doktora grāds.

Kučinska bija Mākslinieku savienības biedre no 1978.gada, viņa rakstīja publikācijas žurnāliem «Zvaigzne», «Liesma» un «Karogs», laikrakstiem «Literatūra un Māksla», «Cīņa», «Dzimtenes Balss» un veidoja mākslinieku personālizstāžu katalogus.

Atvadīšanās no mākslas zinātnieces Kučinskas notiks 21.septembrī plkst.14 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu