Režisors: Niks Keivs uzņēma filmu, lai nevajadzētu publiski runāt par dēla nāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Dokumentālās filmas «One More Time With Feeling» režisors atklājis, ka austrāliešu mūziķis Niks Keivs uzņēmis kinolenti, lai ar žurnālistiem un faniem nevajadzētu apspriest dēla nāvi. Keiva 15 gadus vecais dēls Artūrs pagājušogad nomira, nokrītot no klints. Mūziķis tolaik strādāja pie albuma «Skeleton Tree».

«Par šo ierakstu nevar runāt atrauti no viņa dēla nāves konteksta,» Venēcijas kinofestivālā žurnālistiem teica filmas režisors Endrū Dominiks. «Nav tā, ka viņš negrib runāt par to, kas notika ar Artūru. Viņš tikai negrib to apspriest ar svešinieku baru. Viņa risinājums bija uzņemt filmu, kas kalpotu kā droša platforma.»

Dokumentālā 3D filma tika demonstrēta Venēcijas kinofestivālā ārpus konkursa programmas, tātad tā necīnās par balvām.

«Tā nav naratīva filma. Tā ir visaptveroša pieredze,» skaidro Dominiks. «Skatītājs nedomā, kas notiks tālāk, bet filma viņu vienkārši apņem.»

Dominika pazīstamākā filma ir drāma «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» («Džesija Džeimsa slepkavība no gļēvuļa Roberta Forda rokas»).

Režisors atzina, ka Keivam par filmu esot dalītas jūtas. «Es nedomāju, ka viņš uz to var paraudzīties tāpat kā jebkurš cits cilvēks,» sacīja Dominiks.

Venēcijas kinofestivāls noslēgsies 10. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu