Džūdu Lovu pārsteidzis piedāvājums spēlēt pāvestu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Britu aktieris Džūda Lovs (Jude Law) atzinis, ka viņu pārsteidzis piedāvājums režisora Paolo Sorentino miniseriālā «The Young Pope» spēlēt konservatīvu pāvestu. «Man bija uzticēta pāvesta loma, bet es nezināju, kur iet un ko darīt, lai piedotu tai smagumu un ticamību,» 43 gadus vecais Lovs sestdien teica preses konferencē Venēcijas kinofestivālā. «Taču Paolo man vienmēr atgādināja, ka tā ir filma par cilvēku, kurš ir arī pāvests. Kad sāku par viņu domāt, viss nostājās savās vietās.»

Venēcijas filmu festivālā tika demonstrētas jaunā seriāla pirmās divas sērijas. Sorentino darbs necīnās par festivāla balvām.

Seriālā «The Young Pope», kas nav balstīts uz patiesiem notikumiem, stāstīts par bāreni Leniju Belardo, kurš kļūst par pirmo pāvestu no ASV.

Aktrise Daiena Kītone spēlē mūķeni, kura uzaudzināja Belardo un pēc viņa kļūšanas par pāvestu tiek iecelta par viņa privāto sekretāri.

Sorentino sacīja, ka viņa seriālā attēlotais pāvests ļoti atšķiroties no pašreizējā katoļu baznīcas galvas Franciska. Taču viņš neizslēdz iespēju, ka viņu varētu nomainīt konservatīvāks pēctecis.

«Iespējams, ka pēc liberālā pāvesta nāks kāds ar pavisam citādākām idejām,» teica «oskarotais» režisors. «Būtu diezgan naivi uzskatīt, ka baznīca uzsākusi garu ceļu pretī liberālismam.»

Sorentino sacīja, ka neesot nobažījies par Vatikāna reakciju uz seriālu. Ja viņi noskatīsies visu seriālu, tad uztvers to kā mākslas darbu, «kas pēta garīdzniecības, mācītāju un mūķeņu dzīves pretrunas un problēmas».

Venēcijas kinofestivāls noslēgsies 10. septembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu