Uz lielā ekrāna - ciniska komēdija «Kara suņi»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Jau šajā nedēļas nogalē pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo īsts kino deserts ciniska humora cienītājiem. Komēdija «Kara suņi» («War Dogs») ir viens no pēdējā laika aprunātākajiem Holivudas projektiem, jo izaicinoši atklāj kara biznesa aizkulises un mahinācijas.

Izaicinošā komēdija «Kara suņi» ir stāsts par diviem Maiami dzīvojošiem draugiem divdesmitgadniekiem, kuri, izmantojot mazināmu ASV valdības iniciatīvu, kas ļauj maziem uzņēmumiem kļūt par armijas sagādniekiem, uzvar iepirkumos par ASV armijas apgādi Afganistānā un īsā laika posmā tiek pie 300 miljonu ASV dolāru vērtiem līgumiem. Tas viss, protams, iet roku rokā ar ļoti šaubīgiem tipiem, naudas pārbaudījumiem un bīstamiem piedzīvojumiem kara zonās.

Dinamiskā un ciniskā, taču vienlaikus arī ļoti aizraujošā filma «Kara suņi» izpelnījusies spraigas diskusijas gan kino kritiķu, gan skatītāju vidū. Abas puses atzīst, ka izaicinošās komēdijas šarms slēpjas tās īstumā, proti, filmas sižets nav Holivudas scenāristu radīts talantīgs sacerējums. Tas ir balstīts uz reāliem faktiem un ņemts no sabiedrību šokējošā raksta, ko par kara biznesu ietekmīgajā mūzikas žurnālā «Rolling Stone» 2007. gadā publicēja publicists Gajs Losons. Viņš vēlāk arī izdeva grāmatu par šo tēmu.

Foto: Kadrs no filmas

Vēl kino kritiķi un skatītāji publiskajā telpā ir vienojušies, ka par vienu no izaicinošās komēdijas «Kara suņi» trumpjiem – tās dinamisko ritmu – ir jāpasakās filmas režisoram Todam Filpsam. Viņš, starp citu, ir arī Holivudas kulta triloģijas «Paģiras» režisors.

Režisors Tods Filipss aizkulišu intervijās ir atklājis, ka, strādājot pie izaicinošās komēdijas «Kara suņi», ticies ar vienu no galveno varoņu prototipiem. «Galveno varoņu prototipi ir kādreizējie ieroču dīleri Efreims Diveroli un Deivids Pekhauss. Es satikos ar Pekhausu dzīvē, un man bija jāatzīst, ka, ja būtu divdesmitgadnieks, vēlētos kļūt par viņa biznesa partneri. Tas, ko viņi izdarīja, ir apbrīnojami. No manis nedzirdēsiet nevienu nosodījumu, un arī jūs tā domāsiet, kad redzēsiet, kā viņi kara biznesā nolika uz lāpstiņām lielos spēlētājus,» uzsver Tods Filipss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu