Apceļo Latviju: mazā, simpātiskā Rauna

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Raunā nokļuvām nejauši, jo, braucot no Gulbenes uz Rīgu, ceļa malā pamanījām norādi uz Raunas Staburagu un Raunas pilsdrupām, nolēmām aizbraukt apskatīties. Pirmās apskatījām Raunas pilsdrupas. Ļoti skaista, sakopta vieta, līdzās pilsdrupām atrodas neliela skatuvīte, kur gan jau norisinās kādi pasākumi.

Pils apmeklējums ir bezmaksas. Nedaudz no Vikipēdijas datiem par Raunas viduslaiku pili: 13. - 16. gadsimtā Raunas pils bija Rīgas arhibīskapu rezidence Raunā. Mūra pils sākta celt arhibīskapa Alberta II valdīšanas laikā 13. gadsimta vidū sena Vidzemes letgaļu pilskalna tuvumā. Pils bija viena no Rīgas arhibīskapu rezidencēm, kurā no Miķeļiem (29. septembra) līdz Sveču dienai (7. februārim) katru gadu uzturējās arhibīskaps ar savu svītu. Pastaigājoties pa pils teritoriju, var nojaust, ka tā bija samērā liela, un no šejienes paveras burvīgs skats uz pilsētu.

Raunā ir viens interesants veikaliņš - «Latvijas ķiploks», kurā var iegādāties dabiskus, veselīgus produktus no ķiplokiem un, kas ir pats galvenais, - viss ir roku darbs un tiek gatavots Raunā uz vietas. Cenas ļoti draudzīgas un produkti garšīgi. Mēs iegādājāmies ķiploku - ingvera tēju, lai ziemā būtu veseli, un citronu - ķiploku konfektes. Veikaliņš atrodas Cēsu ielā 4 un atvērts līdz pēdējam pircējam.

Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva
Foto: No personīgā arhīva
Foto: no personiskā arhīva
Foto: no personiskā arhīva

Lana Poterjailo

TVNET aicina vasarā apceļot Latviju

Labi ir tur, kur mūsu nav? Muļķības! Labi ir šeit un tagad! Tieši tāpēc TVNET aicina tevi šovasar apceļot Latviju. Mēs stāstīsim un rādīsim savas īpašās Latvijas vietas, un aicinām tevi darīt to pašu, tādējādi veidojot mūsu kopīgo ceļvedi. Sūti mums savus stāstus un fotogrāfijas un iegūsti balvu! TVNET aicina - apceļosim Latviju!

Aicinām lasītājus sūtīt savus ekskursiju maršrutus un ceļojumu pieredzi uz e-pastu - celotajs@tvnet.lv

Divi aizraujošāko un iedvesmojošāko ceļojumu stāstu autori augustā saņems katra sevis cienīga ceļotāja un aktīva dzīvesveida piekritēja balvu – daudzfunkcionālo «Garmin» pulksteni-aktivitātes uzraudzītāju «vivofit 3», kas skaita soļus, kalorijas, nosaka vidējo aktivitātes līmeni un seko līdzi arī tavai miega kvalitātei. Turklāt «vivofit 3» Move IQ kustību detektors visas aktivitātes automātiski ieraksta, lai vēlāk tu varētu tās apskatīt un analizēt Garmin Connect™ vietnē. Bet brīžos, kad būsi aizmirsis par to, ka jāizkustas, pulkstenis to atgādinās ar skaņas signālu!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu