«Titānika» režisors uzņems dokumentālo filmu par Atlantīdas meklējumiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Kanādiešu režisors Džeimss Kamerons būs producents jaunai dokumentālajai filmai par mītiskās Atlantīdas meklējumiem. Kamerons būs divas stundas ilgās filmas «Search For Atlantis» galvenais producents. Filmu demonstrēs telekanālā «National Geographic».

«Mani vienmēr fascinējušas Atlantīdas mīta vēsturiskās un arheoloģiskās patiesības. Mūsu komanda pārbaudīs vairākas teorijas par to, kur Atlantīda atradās, kas bija tās noslēpumainie iedzīvotāji un kāda katastrofa pirms vairāk nekā trim tūkstošiem gadu viņus noslaucīja no Zemes virsas,» skaidro Kamerons.

«National Geographic» 2011. gadā laida klajā dokumentālo filmu «Finding Atlantis». Tās veidotāji apgalvoja, ka esot atraduši Atlantīdu Spānijas dienvidu piekrastē.

Jaunā filma tiks uzņemta Sicīlijā, Maltā, Krētā, Sardīnijā un Spānijā.

Atlantīdu pirmoreiz pieminēja sengrieķu filozofs Platons. Dievus esot sadusmojis Atlantīdas uzbrukums Atēnām, tāpēc tie nogremdējuši pilsētu.

Kamerons 1997. gadā izlaida slaveno filmu «Titanic» («Titāniks»). Pēc tam iznākusi tikai viena Kamerona kinolente - fantāzijas filma «Avatar» («Avatars») 2009. gadā. Režisors iecerējis uzņemt četrus jaunus «Avatar» turpinājumus, kas iznāks laikā no 2018. līdz 2023. gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu