Berouza «Kailās brokastis» izdos kā pankroka albumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Amerikāņu rakstnieka Viljama Berouza romāns «Naked Lunch» («Kailās brokastis») šogad tiks izdots kā pankroka albums. Albums «Let Me Hang You» ar 13 dziesmām iznāks 15. jūlijā, paziņoja kanādiešu mūziķa «King Khan» ierakstu kompānija. Tajā tiks izmantoti Berouza audioieraksti.

1959. gadā iznākušais romāns, kurā attēlota galvenā varoņa Viljama Lī aizraušanās ar narkotikām un seksuālās attiecības, šokēja daudzus lasītājus.

Naked Lunch: William S Burroughs' Beat classic set to music for spoken word punk album

Romāna pirmais izdevums tika nodrukāts Parīzē, lai apietu ASV likumus par piedauzību publicēšanā. Vēlāk Berouza romāns tika ierindots starp literatūras klasiku un atzīts par vienu no svarīgākajiem bītņiku darbiem.

1997. gadā Berouzs nomira no sirdslēkmes. Pirms nāves rakstnieks ierunāja fragmentus no grāmatas «Naked Lunch», jo bija iecerējis izveidot albumu. Pagājušogad viens no plānotā albuma producentiem Hals Vilners apvienojās ar «King Khan», lai izdotu ierakstu.

«King Khan» sacerēja mūziku Berouza balss ierakstiem, kā arī piesaistīja citus mūziķus. To vidū ir austrāliešu pankroka grupa «The Frowning Clouds».

King Khan
King Khan Foto: Wikipedia.org

Lai arī «Naked Luch» Berouza dzīves laikā netika izdots albuma formātā, Berouzs vairākkārt sadarbojās ar mūziķiem.

1993. gadā iznāca dziesma «The 'Priest' They Called Him», ko rakstnieks ierakstīja kopā ar grandžroka grupas «Nirvana» solistu Kurtu Kobeinu, kā arī rokgrupas «R.E.M» dziesmas «Star Me Kitten» kaverversija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu