Jauno gadu Rīgā sagaidīs pie Brīvības pieminekļa

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vecā gada aizvadīšana un jaunā sagaidīšana 31.decembrī Rīgā norisināsies pie Brīvības pieminekļa, taču arī vairākas dienas pirms gadumijas galvaspilsētā notiks vairāki pirmssvētku pasākumi, informēja Rīgas domē.

Šodien un rīt, 29. decembrī, plkst.21.30 svētku noskaņu iespējams rast Svētā Jēkaba katedrālē, kur ikviens tiek gaidīts uz Riharda Dubras Ziemassvētku oratorijas «Oratorio in Natali Gaudio» pasaules pirmatskaņojumu. Koncertā uzstāsies AS «Swedbank» koris, Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Gadsimtu orķestris un Latvijas Nacionālās operas solisti.

VEF Kultūras pilī 29.decembrī plkst.18.30 koncertā «Zem Ziemassvētku zvaigznes» uzstāsies Rīgas mazākumtautību vokālie ansambļi un orķestri. Abos koncertos ieeja bez maksas.

Gada pēdējā dienā, 31.decembrī, plkst.16 rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti Rīgas Domā uz koncertu «Ērģeļu skaņās atvadās gads», kurā muzicēs ērģelnieki Larisa Bulava, Jevgeņija Ļisicina, Vita Kalnciema, Tālivaldis Deksnis, Roberts Hansons un Atis Stepiņš.

Vecgada vakarā visi laipni gaidīti pie Brīvības pieminekļa sagaidīt Jauno gadu, kur tieši gadu mijā ikvienu priecēs svētku uguņošana. Svētku noskaņa īsi pirms pusnakts būs jūtama gan pie pieminekļa, kur klātesošos priecēs jauniešu koris «Balsis», gan Vecrīgā, kur Līvu laukumā muzicēs Pits Andersons un grupa «The Swamp Shakers». Doma laukumā uzstāsies grupa «Keksi» un pēc pusnakts līksmība turpināsies kopā ar diskžokejiem.

Šo pasākumu laikā no 31.decembra plkst.23 līdz 1.janvāra plkst.1 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Aspazijas bulvāra posmā no Krišjāņa Barona ielas līdz Kaļķu ielai un Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai.

Šajā laika posmā 5.maršruta tramvaju satiksme tiks organizēta no Iļģuciema līdz Centrāltirgum un atpakaļ, bet 7.maršruta tramvaju satiksme - no galapunkta pie tirdzniecības centra «Dole» līdz Centrāltirgum un atpakaļ.

Kā ziņots, sabiedriskais transports, ieskaitot nakts autobusus, bet izņemot mikroautobusus, Rīgā būs bez maksas.

Vēl četras dienas līdz Vecgada vakaram rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti apmeklēt vairākus bezmaksas koncertus, radošo darbu izstādes, kā arī baudīt svētku noskaņu, apmeklējot Ziemassvētku tirdziņus un apskatot festivāla 42 «Ziemassvētku egļu ceļš» vides objektus, kas pilsētā būs izstādīti līdz 15.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu