Februārī Dailes teātrī komēdija "Rīga - Dakāra"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7.februārī Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos komēdija "Rīga - Dakāra", kuras varoņu ādā iejutīsies humoriste Jana Duļevska un aktieris Jānis Jarāns

Izrāde niansēti atspoguļos skandalozas laulāto atklāsmes, un ikviens pāris izrādē atainotajās sievietes un vīrieša attiecībās varēs saskatīs ko negaidīti tuvu un pazīstamu.

Izrādes galvenie varoņi - vīrs un sieva piedalās rallijā Rīga - Dakāra, un šis brauciens simbolizē viņu kopīgo laulības dzīves ceļu, tā pagriezienus, kāpumus un kritumus, mierīgus posmus un avārijas. Gluži kā rallijā viņi sacenšas viens ar otru, piedzīvojot gan zaudējumus, gan uzvaras triumfu.

Izrādes "Rīga - Dakāra" režisors ir Kosts Smorigins, kas jau vairāk nekā 30 gadus ir viens no slavenākajiem un panākumiem bagātākajiem Lietuvas režisoriem un aktieriem. Ilgu laiku viņš strādājis vienā komandā ar slaveno Eimuntu Ņekrošus, iestudējis augsti novērtētas izrādes, kā arī pats spēlējis gan uz teātra skatuves, gan filmējies kino.

Izrādes autors ir lietuviešu rakstnieks, dzejnieks un dramaturgs Sigits Paruļskis, kura stilu lasītāji iepazinuši skarbi trāpīgajā un ironiskajā romānā "Trīs sekundes debesu", par ko atzinīgi izteikušies arī Latvijas literatūrkritiķi. Par savu daiļradi, kas variē no emocionāli maigas līdz šokējoši tiešai, Paruļskis saņēmis vairākus nozīmīgus apbalvojumus, un viņa darbi tulkoti vairāk nekā 12 valodās.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz izrādi "Rīga - Dakāra" var iegādāties "Biļešu servisā" un Dailes teātra kasēs.

Plānots, ka izrāde "Rīga - Dakāra" būs skatāma ne tikai Rīgā, bet arī vairāk nekā 20 citās Latvijas pilsētās.

Izrādi organizē koncertaģentūra "Makroconcert", šādā veidā paplašinot savas darbības sfēru izklaides biznesa jomā. Lietuvā aģentūrai "Makroconcert" pieder savs teātris "Domino Teatras", kas veiksmīgi darbojas jau divus gadus. Lietuvas galvaspilsētā izrāde "Viļņa - Dakāra" savu pirmizrādi piedzīvojusi šī gada aprīlī, un šobrīd notikušas jau 64 pilnībā izpārdotas izrādes.

Martā Polijā tiks iestudēta izrāde "Varšava - Dakāra", mazliet vēlāk tika iestudēta arī izrāde "Prāga - Dakāra" Čehijā. Laika gaitā izrāde apceļos visu Eiropu, jo ir universāla un labi saprotama jebkuras tautības skatītājam, norādīja Rutkovska.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu