Privātdetektīvam piespriež 15 gadus cietumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzoties tiesas prāvai, ko ar satraukumu vēroja daudzas Holivudas slavenības, Losandželosas tiesa pirmdien par pretlikumīgu telefonsarunu noklausīšanos un iebiedēšanu piesprieda 15 gadus cietumā privātdetektīvam Entonijam Pelikāno.

Tagad jau notiesātais privātdetektīvs noklausījies Holivudas zvaigžņu, arī Silvestra Stallones, telefonsarunas, kā arī pretlikumīgā ceļā ievācis informāciju par cilvēkiem, izmantojot policijas reģistra datus, un pret saviem upuriem izmantojis iebiedēšanas taktiku - ne vien pret aktieriem, bet arī scenāristiem, mākslinieku aģentiem un žurnālistiem.

Prokurors Denjels Sonders aicināja tiesu piespriest privātdetektīvam bargu sodu, norādot, ka apsūdzētajam nav nekādu sirdsapziņas pārmetumu par pastrādātajiem noziegumiem, neraugoties uz to, ka viņš "nodarījis daudz posta policijas departamentam, telekomunikāciju uzņēmumiem un tiesiskajai sistēmai, kā arī kaitējis simtiem cilvēku, kuru tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību viņš pārkāpis."

Izklaides industrijas dūži esot ar bažām gaidījuši, kāda informācija saistībā ar Pelikāno lietu nonāks sabiedrības redzeslokā. Kaut gan prāvā piedalījās vairāki Holivudas mākslinieki un biznesa aprindu pārstāvji, nekādas milzu atklāsmes procesa gaitā pieredzētas netika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu