Led Zeppelin iesūdz tiesā koncertierakstu izplatītāju internetā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairākas no rokmūzikas vēsturē ievērojamākajām grupām pirmdien iesūdzējušas tiesā retu koncertierakstu straumēšanas interneta lapas "Wolfgang's Vault" īpašnieku.

"Wolfgang''s Vault" piedāvā tūkstošiem retu koncertu audio un video ierakstus, kurus 30 gadu laikā sakrājis slavens koncertu sponsors Bils Greiems, kas 1991.gadā nomira.

Pirmdien "Grateful Dead Productions", Karloss Santana un grupu "Led Zeppelin" un "The Doors" dalībnieki iesūdzēja tiesā pašreizējo ierakstu īpašnieku, apgalvojot, ka viņš nelegāli piedāvā šos ierakstus, lai stimulētu citu produktu pārdošanu.

"Wolfgang''s Vault" pārdod arī teniskreklus, attēlus un dažādas piemiņlietas, piemēram, vecus koncertu plakātus un biļetes.

Ieraksti tika izdarīti daudzu un dažādu mūziķu koncertos, sākot no Boba Mārlija un beidzot ar Bobu Dilanu. Daži rokmūzikas industrijas novērotāji uzskata, ka šī ir viena no svarīgākajām piemiņlietu un ierakstu kolekcijām vienā uzņēmumā.

Prasība tikusi iesniegta ASV Kalifornijas Ziemeļu apgabala tiesā pret Viljamu Seigenu, kurš pirms vairāk nekā trim gadiem nopirka Greiema kolekciju par 5 miljoniem ASV dolāru (2,68 miljoni latu) no "Clear Channel Entertainment".

"Seigenam vienkārši nav juridisku tiesību izmantot un gūt ienākumus no šo mūziķu unikālajiem panākumiem," teikts mūziķu pārstāvja Džefa Rīvsa paziņojumā.

"Wolfgang''s Vault" nosaukums cēlies no Greiema īstā vārda - Volfgangs Grajonka. Mūzikas industrijā tiek uzskatīts, ka viņš palīdzējis radīt mūsdienu koncertu reklamēšanas un sponsorēšanas biznesu.

Mūziķu koncertu ieraksti audio un video formātos internetā ir strauji augoša sfēra tādām kompānijām kā "Time Warner Inc." AOL nodaļa un "Microsoft Corp." interneta serviss MSN. Šīs kompānijas norāda, ka reklāmu ievietotājus interesē oriģināls saturs, kas labi "strādā" interneta video formātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu