Imants Lancmanis dod nosaukumu koncertzālei (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Akustiskās koncertzāles nosaukuma konkursā žūrija ir izvēlējusies Rundāles pils muzeja direktora Imanta Lancmaņa piedāvāto variantu «Rīgas koncertzāle». Par to informē valsts aģentūras (v/a) «Jaunie «Trīs brāļi»» komunikācijas nodaļas vadītāja Elīna Bīviņa.

Par intelektuālo ieguldījumu konkursa rīkotāji – Kultūras ministrija un v/a «Jaunie «Trīs brāļi»» – nosaukuma autoram piešķīra godalgu. Imants Lancmanis savu priekšlikumu raksturo kā loģisku un vienkāršu. Turklāt to ir viegli tulkot citās valodās.

Konkursā, kas notika divos posmos, piedalījās daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Viņu vidū bija muzikoloģe Ingrīda Zemzare, dzejnieki Uldis Bērziņš, Agnese Krivade, Pēteris Dragūns, kritiķis Guntis Berelis, muzikoloģe Ilona Breģe un citi sabiedrībā cienīti kultūras eksperti.

Žūrijai tika iesniegts vairāk nekā 50 variantu, konkursa otrajam posmam izvirzīja 20 nosaukumus. Tos nosacīti sadalīja trīs grupās – nacionālos un konkrētai vietai piesaistītos, kā arī asociācijas izraisošos. Tā, piemēram, tika piedāvāti nosaukumi «Skaņaiskalns», «Melanholiskā upe», «Dārgakmeņi straumē», «Skaņu osta», «Rīgas arhipelāgs», «Gavile». Žūrija piešķīra arī divas veicināšanas prēmijas dzejniecei Agnesei Krivadei un publicistei Rudītei Kalpiņai. Viņu piedāvātie zāles nosaukumi ir «Silencio Riga» un «Daugavas koncertzāle».

Šīgada maijā akustiskās koncertzāles skiču projektu konkursā uzvarēja arhitektu birojs «Sīlis, Zābers, Kļava». Pavisam tika piedāvāts 11 projektu, ko izstrādāja Latvijā un pasaulē pazīstami arhitektu biroji. Rīgā tika organizēta ieceres publiskā apspriešana. Rezultāti liecina, ka jaunas koncertzāles celtniecību atbalsta 77 procenti iesaistīto dalībnieku.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu