Pīteram Gabrielam pasniegs Miera cilvēka balvu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien britu mūziķis Pīters Gabriels Romā Nobela Miera prēmijas laureātu sanāksmes ceremonijas laikā no pēdējā PSRS vadoņa un "perestroikas tēva" Mihaila Gorbačova rokām saņems balvu par miera veicināšanu.

Gabriels tika izraudzīts par šā gada Miera cilvēku, pateicoties "viņa ieguldījumam miera un cilvēktiesību veicināšanā'''', teikts pasākuma organizatoru paziņojumā.

Starp viņa daudzajām iniciatīvām organizatori izcēla mūziķa centienus cīņā ar aparteīdu. 1980.gadā Gabriels izdeva singlu "Biko" - dziļi izjustu lūgumu neaizmirst 1977.gadā Portelizabetas cietumā nogalināto dienvidafrikāņu līderi Stīvu Biko.

Ceremoniju apmeklējošo Nobela Miera prēmijas laureātu vidū būs bijušais Dienvidāfrikas Republikas prezidents Frederiks Vilems de Klerks, kā arī Polijas neatkarīgās arodapvienības "Solidaritāte" leģendārais līderis un pirmais atjaunotās Polijas prezidents Lehs Valensa, kā arī Izraēlas bijušais premjerministrs un tagadējais vicepremjers Šimons Peress.

Ikgadējā Nobela Miera prēmijas laureātu sanāksme, kuru atbalsta Gorbačovs un Romas pilsēta, šogad notiek septīto reizi.

Šā gada sanāksmes uzmanības centrā ir atomenerģijas radītie riski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu