Vārtus apmeklētājiem vēris Sabiles Vīna kalns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Strauji atnākot pavasarim, arī Sabiles Vīna kalns ir uzposts apmeklētājiem. Pavasaris bijis darbīgs, un jau pašā tā sākumā kalna dārzniece aktīvi darbojusies... Vīnogas pārziemojušas labi, kas ļauj cerēt arī uz labu šā gada ražu, tomēr nesteigsimies ar prognozēm, vēl gaidāmas salnas.

Vīnogas kalnā ir piesietas, un šobrīd aktīvi norisinās ravēšana. Tiek gaidīts lietus, lai tās varētu mēslot ar minerālmēsliem. Pašlaik kalnā tiek pļauta zāle.

Šajā laikā kalns izskatās īpaši skaisti, jo plaukst ne tikai vīnogas, bet zied arī ķirši un pienenes, tāpēc šis ir viens no skaistākajiem mirkļiem, kad apciemot Sabiles Vīna kalnu.

Sabiles Vīna kalns ir unikāls ar to, ka ir ticis ierakstīts Pasaules Ginesa Rekordu grāmatā kā vistālāk uz ziemeļiem esošais vīna dārzs, kur brīvā dabā aug vīnogas. Kalna virsotne atrodas apmēram 34 metru augstumā virs pilsētas un Abavas upes līmeņa, tāpēc no šejienes varat baudīt īpaši skaistus skatus uz pilsētu.

Tiem, kam šajā gadā plānots kāds īpašs notikums, piedāvājam Sabiles Vīna kalnā iestādīt pašiem savu vīnogulāju.

Sabiles Vīna kalnu iespējams apmeklēt katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00, svētdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Ieejas maksa no 20.08. līdz 30.09. pieaugušajiem € 1,50, bērniem un pensionāriem € 0,70. No 01.10. līdz 19.08. pieaugušajiem € 0,70, bērniem un pensionāriem € 0,40.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu