Kobeina pelnus izsmēķēs mākslas izstādē (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāda vācu māksliniece apgalvo, ka ieguvusi grupas "Nirvana" nelaiķa līdera Kurta Kobeina pelnus un nolēmusi tos izsmēķēt savas jaunās piecu daļu izstādes "Set Me Free" ("Atbrīvo mani") noslēgumā, vēsta žurnāls "Uncut".

"Šis pēdējais cēliens atbrīvos Kobeina garu no mediju cirka un ļaus pacelties gaisā," žurnālam "Artworld" pastāstīja izstādes autore Nataša Štelmaha.

Jautāta, kā viņai izdevies mūziķa pelnus iegūt, Štelmaha atbildēja: "Tā ir slepena informācija un var teikt - burvestība. Tie ieradās pie manis, un es viņu atbrīvošu."

Viņas "darba" pēdējā cēlienā ar nosaukumu "Aizgājis" Štelmaha izsmēķēs kāsi ar to, kas pēc viņas vārdiem ir Kobeina pelni, kas pašlaik tiek glabāti antīkā futrālī.

Kā raksta "Artworld", Štelmaha kāsi izsmēķēs kādā slepenā vietā Berlīnē un tas "simbolizēs konceptuālā projekta noslēgumu un pēdējo cēlienu izstādē, kuras mērķis ir izsaukt plašu diskusiju sabiedrībā".

Izstāde "Set Me Free" Berlīnes mākslas galerijā "Gallerie Wagner + Partner" turpināsies līdz 11.oktobrim.

Kā aģentūra LETA ziņoja iepriekš, "Nirvana" līdera pīšļi, kuru atrašanās vieta agrāk tika turēta noslēpumā, šovasar tika nozagti no viņa atraitnes Kortnijas Lovas Losandželosas mājām.

Daļa Kobeina pelnu agrāk tika izkaisīti pie viņa mājām Vašingtonas štatā un daļa Ņujorkas budistu templī, bet atlikušie palika pie viņa atraitnes.

Pelni glabāti "rozā rotaļlācīša formas somā kopā ar viņa matu cirtu" un nozagti kopā ar dažām rotaslietām un drēbēm.

"Es nevaru noticēt, ka kāds spētu man nozagt Kurta pelnus. Man tas šķiet riebīgi, un šobrīd es vēlētos izdarīt pašnāvību. Es nezinu, ko iesākšu, ja tos neatdabūšu," Lovas sacīto toreiz citēja laikraksts "News Of The World".

"Tas bija viss, kas man bija palicis no vīra. Es mēdzu tos ņemt visur sev līdzi, lai justu, ka Kurts joprojām ir man blakus. Tagad ir tāda sajūta, it kā es būtu viņu pazaudējusi vēlreiz," viņa piebilda.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu