Metallica un Kings Of Leon dominē (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ Apvienotās Karalistes albumu un singlu līderpozīcijas saglabājuši pagājušās nedēļas veiksminieki - "Metallica" un "Kings Of Leon".

Trašmetāla pionieri "Metallica" ar savu jaunāko albumu "Death Magnetic" (Vertigo/Universal) saglabājuši 1. vietu albumu konkurencē, ļaujot dziedātāja un producenta Ne-Yo trešajam albumam "Year of the Gentleman" (Def Jam) debitēt tikai 2. vietā. Ne-Yo albums tapis galvenokārt Eiropā un, to rakstot, Ne-Yo iedvesmojies no saviem elkiem – 50.gadu mūziķu formācijas “Rat Pack”, kam arī veltīts jaunā albuma nosaukums. "Frenka Sinatras un Semija Deivisa stils ir tas, pēc kā tiecos savā mūzikā un imidžā," atklāj Ne-Yo. Uzreiz aiz Rianas un Dafijas platēm 5. vietā debitējuši pagājušonedēļ Rīgā redzētie roka veterāni "Queen un Paul Rodgers". "The Cosmos Rocks" ir pirmais studijas darbs, kas radīts 13 gadus pēc "Queen" pēdējā studijas albuma.

Visas "The Cosmos Rocks" dziesmas sacerējuši, izpildījuši un producējuši Braiens Mejs, Pols Rodžerss un Rodžers Teilors. Albums veltīts Fredijam Merkurijam, savukārt grupas pašreizējo dalībnieku pateicība izteikta arī kādreizējam "Queen basistam" Džonam Dīkonam un grupas "Free" leģendārajam ģitāristam, pirms vairāk nekā 30 gadiem mirušajam Polam Kosofam.

"Queen un Paul Rodgers" uzsver, ka nav centušies precīzi reproducēt "Queen" veco skanējumu, taču "The Cosmos Rocks" joprojām ir klasiskas rokmūzikas albums: "Mūsu skolotāji bija The Beatles, Hendrikss, blūzs + souls un… pie tā mēs arī paliksim."

Maiks Skiners, jeb plašāk pazīstams ar skatuves vārdu "The Streets", savu jaunāko veikumu "Everything Is Borrowed" (XL Recordings) spējis nogādāt tikai 7. vietā. Repera un dzejdara iepriekšējie albumi "A Grand Don''t Come For Free" (2004) un "The Hardest Way To Make An Easy Living" (2006) pārliecinoši savulaik ierindojās topa galvgalī.

Liverpūles zēni The Coral izdevuši savu singlu kolekciju "Singles Collection", tā šonedēļ kā jaunums 13. vietā. Velsiešu operas baritons Brins Tervels (Bryn Terfel) ar "First Love - Songs From The British" 16. vietā, savukārt repera Nelija (Nelly) piektais albums "Brass Knuckles", kurā iekļauts arī vasaras aktuālais singls "Party People", piedaloties Fērgijai, kā jaunums 20. vietā. Šajā albumā piedalās tādi viesmākslinieki kā Eikons (Akon), Ašanti (Ashanti), Siara (Ciara), LL Cool J, Snoop Dogg, T.I., Ašers (Usher) un citi. Albumu producējuši aktuālākie hiphopa producenti Polow Da Don, Pharrell un JD.

Britu aktieris un dziedātājs - 60 gadus vecais Deivids Esekss (David Essex) ar "All The Fun Of The Fair" kā jaunums 23. vietā.

Singlu konkurencē otro nedēļu pēc kārtas dominē Kings Of Leon ar "Sex On Fire" (Hand Me Down/Sony BMG), amerikāņu dziedātājas Keitijas Perijas "I Kissed a Girl" (Virgin/EMI) spītīgi turas 2. vietā. Vienīgais jaunums pirmajā desmitniekā "Pop Idol" pirmās sezonas (2002. gada) uzvarētāja Vila Janga kontā - "Changes" (19/RCA/Sony BMG) šonedēļ numur 10.

Ārpus top10 jauni singli no "American Idol" zvaigznes Dženiferas Hadsones (Jennifer Hudson), The Streets, Jay-z Ft Kanye West/Lil Wayne un Fall Out Boy.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu