Jamaikas saule pie Pēterbaznīcas (21)

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kristians Putniņš

Auksti? Tik ļoti, ka nedēļas nogalē pat negribas iet ārā no mājas? Šai problēmai uzradies labs risinājums – iespēja doties uz jau pa gabalu labi pamanāmu sildoši krāsainām spuldzēm izgaismotu māju ar numuru 17 pie Pēterbaznīcas, kur pagājušonedēļ durvis vēra Jamaikas stila, muzikālas alternatīvas un pamatīgas jautrības klubs "Coco Loco".

Zīmols ar pieredzi

Vieta nav liela, un tas nosacīti alternatīvam klubam ir pat labi – kārtīga ballīte var sākties jau pēc divu normāla izmēra kompāniju ierašanās, plus cilvēkiem patiesībā patīk neliela saspiestība, kas momentāni rada tusiņa iespaidu. Apbružāti gaumīgais un Jamaikas karoga krāsās ieturētais dizains vien jau aicina uz ruma kokteiļa iebaudīšanu un ļaušanos labām sajūtām.

Atklāšanas ballītē uzstājās arī jaunie Latvijas ska karognesēji "Oranžās brīvdienas"
Atklāšanas ballītē uzstājās arī jaunie Latvijas ska karognesēji "Oranžās brīvdienas" Foto: Kristians Putniņš

"Coco Loco" kā zīmols nav radies tikko. Viens no īpašniekiem vārdā Ārčijs zina stāstīt, ka "Trakais kokosrieksts" (tā kluba nosaukums tulkojams no spāņu valodas) savulaik jau bija Rīgā - Stabu ielā. Pēc paviesošanās Jamaikā Ārčijs uzzinājis, ka Rīgā atvēries jamaikiešu bārs, un gājis to apskatīt. Īpašnieki izrādījās pazīstami, sācis strādāt par bārmeni, ieviešot savas idejas, kas radušās Jamaikā. Pēcāk "Coco Loco" pārcēlās uz Jūrmalu, kur pastāvēja vairākus gadus vasaras sezonās (pretī Majoru kultūras namam), bet tagad pienākusi kārta atgriezties Rīgā ar jaunu jaudu.

Kā saka pats Ārčijs, auditoriju veido "Coco Loco" draugi, bet ļoti plašā šā vārda nozīmē, kas ietver sevī arī Twitter un Facebook kontu sekotājus.

Draudzīgo gaisotni klubā nevar nejust pat tad, ja esi ieradies tur pirmoreiz.

Tas ļoti atšķir "Coco Loco" no daudzām citām Rīgas izklaides vietām, kurās ir krietni grūtāk uzreiz iejusties un atraisīties.

Iespējams, ka krietni palīdz arī dīdžeju spēlētais mūzikas formāts, kas variē no Jamaikas klubam tipiskiem regeja un ska ritmiem līdz pat Balkānu stilam un alternatīvajam rokam, nepiemirstot arī par fanku, big beat, pozitīvu lādētu drum'n'bass un citu jautrību. House, hip-hop un radio skanošo popmūziku šeit nedzirdēt, ja nu vienīgi kā joku kādā attiecīgā brīdī.

Viens no "Coco Loco" rezidentdīdžejiem ir Uldis Rudaks
Viens no "Coco Loco" rezidentdīdžejiem ir Uldis Rudaks Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Trīs stāvi

No ārpuses nepateiksi, ka šis ir trīsstāvīgs klubs! Šobrīd gan pagrabs atvēlēts tikai servisa telpām, taču tas ir tik kolorīts, ka jau drīzumā plānots tur ierīkot otru bāru un pilnīgi iespējams arī iekārtot diezgan palielu telpu (tur tāda tiešām ir!), kur rīkot koncertus alternatīvās mūzikas grupām.

Taču jau darbojas itin plašs otrais stāvs, kurā iespējams pasēdēt un parunāties, jo pēdējais bez balss saišu piepūles nav iespējams pirmajā stāvā, kas

aprīkots ar tiešām jaudīgu un, kas nav mazsvarīgi, kvalitatīvu skaņas aparatūru.

Otrajā stāvā tāpat iespējams uzspēlēt galda futbolu un "Coco Loco" rīko arī šīs spēles čempionātus, jāseko tik afišai.

Abi stāvi kopā šobrīd ļauj klubā ietusēt apmēram 150 cilvēkiem. Vismaz pagaidām "Coco Loco" nav vajadzības pēc feiskontroles, jo jau no ārpuses vieta atbaida negatīvi noskaņotos tipāžus, kuru vienīgais izklaides mērķis ir pabojāt garastāvokli arī citiem. Tāpat nav arī ieejas maksas un, visticamāk, nekad arī nebūs.

Labs risinājums plauktiem
Labs risinājums plauktiem Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Novērtēt "Coco Loco" visnotaļ amizanto dizainu iespējams katru dienu no sešiem vakarā līdz diviem naktī, izņemot piektdienas un sestdienas, kad klubs ir vaļā līdz pat rīta gaismai. Tiesa, jau drīzumā tiks atvērta arī virtuve, un tad "Coco Loco" vērs durvis jau 11 no rīta. Jā, uzminēji, arī virtuve būs orientēta uz Jamaiku, taču, kā saka Ārčijs, advancēti latvieša vēderam.

Moto – trakulīgas ballītes

Arī alkoholiskie kokteiļi, protams, lielā mērā pielāgoti Jamaikas stilam. To karte gatavota vairāk kā divus mēnešus (starp citu, izskatās ļoti gaumīgi – ar visu populārās salas karti virsū) un tiek piedāvātas vairākas kokteiļu sadaļas – klasiskā, Karību jūras un, kā smej Ārčijs, citur noskatītā.

Bez šotiem neiztikt
Bez šotiem neiztikt Foto: Kristians Putniņš

Protams, populārākais nosacītais kokteilis "Coco Loco" tāpat kā citos Rīgas bāros ir latvietim tik tuvais īru viskijs vai arī tradicionālais rums, un abi neizbēgami ar kolu. Taču šeit netrūkst arī interesantāka izvēle, kurā galveno lomu spēlē Jamaikas stilā gatavotie kokteiļi. Īpašnieks atzīst, ka bārmeņi par to bijuši diezgan dusmīgi, jo vienā glāzē vairākās kārtās jāsajauc dažādi alkoholiskie dzērieni, kas, protams, prasa zināmu meistarību. Jau pieminētie populārākie latvju bāru dzērieni šeit pieejami par divarpus latiem, bet par speciālajiem kokteiļiem (iesakām Jamaikas ruma punšu!) būs jāpiemaksā vismaz vēl viens lats. Vecrīgai pilnīgi pieņemami. Jā, netrūkst arī alus. Lētākais ir čehu tumšais "Koziol", kas maksā zem diviem latiem.

Ir skaidrs, ka "Coco Loco" ir vieta trakulīgām ballītēm. Turklāt ar izdomu rīkotām, jo, piemēram,

atklāšanas ballītē pagrabā darbojās tetovēšanas salons, kura dēļ ikvienam no viesiem nākamais rīts sākās ar bailīgu savas pēcpuses aplūkošanu spogulī.

Mazums, ballītes karstumā esi piekritis, ka tev tur pa īstam uztetovē "Coco Loco" logo! Neticēsi, bet sešiem cilvēkiem tagad tiešām tāds ir!!!

Tā, zini, ir īpašnieka pēcpuse. Gruntīga pieeja biznesam
Tā, zini, ir īpašnieka pēcpuse. Gruntīga pieeja biznesam Foto: Kristians Putniņš

Tas nozīmē tikai vienu - "Coco Loco" Vecrīgā atvēries uz palikšanu. Un tas savukārt nozīmē to, ka nākamvasar tiks lietderīgi izmantots arī kluba šarmantais iekšpagalms, kas tā vien aicina rīkot brīvdabas koncertus. Kluba moto? Galvenais ir trakulīgas ballītes, lai jautri ir pilnīgi visiem!

P.S. "Coco Loco" neviens nelamāsies, ja izdomāsi, ka vēlies padejot arī uz galda vai pat uz letes. Tas izsaka visu.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu