Toronto kinofestivāla galvenā balva

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādiešu režisora Deivida Kronenberga trilleris "Eastern Promises" ieguvis Toronto kinofestivāla galveno balvu. Festivāla Skatītāju balva, par ko balso kinoskatītāji, tiek uzskatīta par indikatoru panākumiem ASV Kinoakadēmijas balvu - "Oskaru" pasniegšanas ceremonijā.

Filmā, kuras scenāriju sarakstījis Stīvens Naits, galveno lomu atveido aktieris Vigo Mortensens, kas tēloja galveno lomu arī Kronenberga filmā "History of Violence" ("Vardarbības pēctecība"). Vēl tajā piedalās tādi aktieri kā Naomi Vatsa, Vinsents Kasels un Armīns Millers-Štāls.

Kinodarbs stāsta par noslēpumaino un nežēlīgo Nikolaju, kas ir saistīts ar krievu mafiju Londonā. Tā ir pirmā Kronenberga filma, kuru viņš pilnībā filmējis ārpus Kanādas.

"Eastern Promises" atklās arī Londonas kinofestivālu, kas sāksies 17.oktobrī.

Vēl festivālā atzinību izpelnījās kanādiešu filma "Juno" par pusaudžu grūtniecību un bijušā ASV televīzijas sarunu šovu vadītāja Fila Donahjū dokumentālā filma "Body of War".

Spānijas un Meksikas kopražojums "La Zona" saņēma starptautisko kritiķu balvu, kas katru gadu tiek piešķirta kāda jauna un daudzsološa režisora filmai.

Festivāla desmit dienu laikā tika izrādītas 350 filmas no 55 valstīm ar tādu zvaigžņu piedalīšanos kā Keita Blanšeta, Maikls Keins, Džordžs Klūnijs, Džodija Fostere, Džūda Lovs, Klaivs Ouens, Breds Pits, Rīsa Viterspūna un Merila Strīpa.

Festivāls, kas šogad svinēja savu 32.jubileju, kļuvis par vienu no pasaules nozīmīgākajiem kino pasākumiem un spēj sacensties pat ar leģendārajiem kinofestivāliem, kas notiek Kannās un Venēcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu