Saulkrastos ASV kvartets "Steve Smith and Vital Information"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Saulkrastu brīvdabas estrādē uzstāsies 11. starptautiskā Saulkrastu džeza festivāla ievērojamākie viesi ASV kvartets "Steve Smith and Vital Information".

ASV grupā "Steve Smith and Vital Information" muzicē tādi džeza mūzikas virtuozi kā bundzinieks Stīvs Smits, kurš pazīstams no darbības grupās "Journey", "Focus" un "Steps Ahead", kā arī Toms Kosters, kurš atzinību ieguvis kā ilglaicīgs grupas "Santana" dalībnieks, kā arī sadarbojoties ar Billiju Kobemu.

Vēl grupā muzicē ģitārists Vinnijs Valentino un basists Berons Brauns.

"Vital Information" tika izveidota 1983.gadā, apvienojoties četriem džeza māksliniekiem, kuru līdzšinējā skatuves pieredze ļāva runāt par jaunas džeza supergrupas dzimšanu.

Grupas pazīstamākais dalībnieks ir bundzinieks Stīvs Smits, kurš pirms "Vital Information" muzicējis tādās apvienībās kā "Journey" un "Focus", sadarbojies ar džeza vijolnieku Žanu Luku Pontī un daudziem citiem visdažādākā muzikālā spektra māksliniekiem, starp kuriem kā pazīstamākie minami Rendijs Brekers, Alans Holdsvorts, Stenlijs Klārks, Dvīzils Zapa, Andrea Bočelli un citi.

Paralēli muzicēšanai "Vital Information" Smits kopš 1986.gada ir iesaistījies arī džeza grupā "Steps Ahed". Laika posmā no 1987.gada līdz 1991.gadam respektablā bundzinieku žurnāla "Modern Drummer" aptaujā Smits piecus gadus pēc kārtas atzīts par labāko bundzinieku, 2001.gadā šā paša žurnāla aptaujā viņš tika ierindots starp 25 visu laiku labākajiem bundziniekiem, savukārt gadu vēlāk tika uzņemts žurnāla Slavas zālē.

Grupas taustiņistrumentālists Toms Kosters ārpus "Vital Information" vislabāk pazīstams kā ilglaicīgs grupas "Santana" dalībnieks, savukārt basista Berona Brauna un ģitārista Vinnija Valentino profesionalitāti vislabāk raksturo sadarbība ar attiecīgi Biliju Kobemu un Bilu Evansu.

Grupas "Steve Smith and Vital Information" sastāvs piedāvā īstas skaņu dzīres, spēlējot ritmisku "funk" mūziku, sinkopētus ritmus, nopietnu svingu, kā arī improvizējot ar austrumu muzikālajām vadlīnijām.

Savas pastāvēšanas laikā "Vital Information" izdevusi 12 albumus, no kuriem pēdējā - 2007.gadā iznākušajā "Vitalization" albumā - grupa turpina ieturēt iepriekš izdotajos albumos uzsākto ASV mūzikas stilistisko virzienu, paralēli apgūstot arī jaunas muzikālās teritorijas.

ASV kvarteta "Steve Smith and Vital Information" koncerts Saulkrastu brīvdabas estrādē sāksies plkst.20.

Kā ziņots, ar vairākiem koncertiem līdz 2.augustam Saulkrastos notiks 11.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2008".

Koncerti šīs nedēļas sākumā katru vakaru notika uz festivāla radošās darbnīcas brīvdabas skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā jūras malā, bet šodien un rīt, 2.augustā, paredzēti trīs koncerti Saulkrastu brīvdabas estrādē.

Kā ierasts, festivāla laikā notiks radošā nometne, kurā 150 jaunie mūziķi izglītosies sitaminstrumentu, vokālajā, ģitāras, basa, taustiņinstrumentu un pūšaminstrumentu meistarklasēs pieredzējušu džezmeņu un pedagogu vadībā.

Saulkrastu džeza festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija". Šis festivāls ir vienīgais Latvijā, kurā ne tikai jauniešiem, bet arī bērniem ir iespēja apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes, tuvoties profesionālam izpildījumam un rast motivāciju turpmākai darbībai džeza jomā, uzstājoties kopā ar saviem pedagogiem improvizācijas sesijās.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu