2.augustā notiks tradicionālie Līvu svētki Mazirbē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 2.augustā, plkst. 12.00 īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns piedalīsies tradicionālo Līvu svētku Mazirbē atklāšanā.

Plkst. 10.00 Mazirbes baznīcā notiks svētku dievkalpojums, kas iesāks Līvu svētkus. Oficiālā svētku atklāšana paredzēta plkst. 12.00 pie Lībiešu tautas nama, kas plkst.13.00 turpināsies ar gājienu uz jūrmalu, kur notiks tradicionālā vainaga ielaišana jūrā un dziedātas lībiešu dziesmas.

Kā aizvien, svētku laikā uzstāsies lībiešu dziesmu ansambļi "Līvlist", "Rāndalist", "Laula". Šogad ir paredzēta Dāvja Stalta vadītā līvu jauniešu un viesu uzstāšanās. Tautas namā tiks izstādīti bērnu un jauniešu nometnes laikā tapušie darbi, kā arī varēs aplūkot Mazirbes audēju izstādi.

Līvu svētku pēcpusdienā, plkst. 15.00 Lībiešu tautas namā tiks atklāta ungāru literatūras tulkotājas Elgas Sakses tulkoto grāmatu izstāde, notiks Kersti Boiko lībiešu valodas mācību grāmatas "Lībiešu valoda" diska Līvō kēļ prezentācija, ko ierunājusi Kanādā dzīvojošā lībiete Grizelda Kristiņa. Pasākumu apmeklētājiem ir plānoti arī pārsteigumi. Pēc tam plānots koncerts pie Lībiešu tautas nama.

Vakarpusē plkst.17.00 tiks izrādīta Mārtiņa Zīverta brīvdabas izrāde - lasījums Lībiešu asinis (Kolka); režisore – Anna Eižvertiņa, kas to speciāli šiem svētkiem sagatavojusi sadarbībā ar mākslinieci Kristiānu Dimiteri un lībiešu dziesmu ansambļiem. Līvu svētku noslēgumā plānots ugunskurs jūras malā un zaļumballe līdz rīta gaismai.

Līvu svētku organizēšanai Sekretariāts Līvu (lībiešu) savienības projektam piešķīris 4000 latu lielu atbalstu.

Līvu svētkos piedalīsies lībieši, viņu draugi un atbalstītāji no Latvijas un ārvalstīm, diplomāti, viesi no Somijas, Ungārijas un Igaunijas, pašvaldību vadītāji.

Sīkāka informācija pieejama Sekretariāta mājas lapā – www.integracija.gov.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu