Otrdien "Saulkrasti Jazz 2008" festivālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar plkst.20 uz Saulkrastu džeza festivāla radošās nometnes skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā uzstāsies grupa "City Jazz Big Band" no Latvijas.

Grupa "City Jazz Big Band" tika izveidota pagājušā gada vasarā, un gada laikā ansamblis ir guvis pozitīvas atsauksmes gan no koncertu apmeklētājiem, gan profesionāliem mūziķiem.

"City Jazz Big Band" ir apvienoti profesionāli Latvijas mūziķi, kas ir ne tikai vieni no pieprasītākajiem speciālistiem džeza un popmūzikas sfērā, bet arī ir orķestru vadošie mākslinieki - Latvijas Nacionālajā operas orķestrī, Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī, "Sinfonietta Riga" un valsts militārajos orķestros.

Lai izveidotu oriģinālu "Big Band" skanējumu un muzikālo tēlu, tiek komponēti un aranžēti skaņdarbi tieši šim sastāvam. Viens no šādiem skaņdarbiem - Kārļa Vanaga kompozīcija "Chemestry Of Joy" - ir iekļauts albumā "Latvia Jazz 2008".

Grupa "City Jazz Big Band" ir paspējusi muzicēt klubā "Hamlets", kā arī uz Mazās ģildes un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas skatuvēm.

Muzikālajai apvienībai gada laikā ir izveidojusies sadarbība ar tādiem mūziķiem kā Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātu 2007 saksofonistu Gintu Pabērzu, dziedātāju Arni Medni, trompetistu, aranžētāju, bijušo REO vadītāju Aivaru Krūmiņu, dziedātāju Loreti Medni un pianistu Viktoru Ritovu.

Jau ziņots, ka ar vairākiem koncertiem līdz 2.augustam Saulkrastos notiks 11.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2008".

Koncerti līdz 31.jūlijam katru vakaru notiks uz festivāla radošās darbnīcas brīvdabas skatuves viesnīcas "Minhauzena Unda" parkā jūras malā, bet 1.augustā un 2.augustā paredzēti trīs koncerti Saulkrastu brīvdabas estrādē.

Kā ierasts, festivāla laikā notiks radošā nometne, kurā 150 jaunie mūziķi izglītosies sitaminstrumentu, vokālajā, ģitāras, basa, taustiņinstrumentu un pūšaminstrumentu meistarklasēs pieredzējušu džezmeņu un pedagogu vadībā.

Saulkrastu džeza festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija". Šis festivāls ir vienīgais Latvijā, kurā ne tikai jauniešiem, bet arī bērniem ir iespēja apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes, tuvoties profesionālam izpildījumam un rast motivāciju turpmākai darbībai džeza jomā, uzstājoties kopā ar saviem pedagogiem improvizācijas sesijās.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu