Holivudā sākas rudens sezona un cīņa par "Oskariem"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Septembrī ASV kinoteātros sākas rudens sezona, ar kuru neoficiāli sākas šā gada sacensība par "Oskara" balvām.

Pēc vasaras komēdijām un pusaudžu filmām rudenī tiek piedāvātas nopietnākas filmas ar pirmā lieluma Holivudas zvaigznēm, un tas ir laiks, kad sākas cīņa par ASV Kinoakadēmijas balvām jeb "Oskariem".

Par "Oskara" pretendentiem tiek uzskatīti arī divi vesterni, kas uz ASV ekrāniem parādīsies septembrī. Tie ir "3:10 to Yuma" ar Kristianu Beilu un "Oskara" laureātu Raselu Krovu galvenajās lomās un "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" ar Bredu Pitu. "Lai vesterni spētu pievilināt skatītājus, kas parasti uz tiem neietu, svarīgi, ka šajos vesternos tēlo lielas zvaigznes. Tas palīdz iegūt plašāku skatītāju loku tādam specifiskam žanram kā vesterni," sacīja kino kases ieņēmumu analīzes firmas "Media By Numbers" prezidents Pols Dergarabedijans.

Šoruden kinostudijas piedāvā filmas arī asa sižeta trilleru cienītājiem. To skaitā ir filma "Rendition" ar Rīsu Viterspūnu, kas tēlo parastu amerikāņu sievieti, kura pēkšņi uzzina, ka viņas vīru ēģiptieti slepeni aizturējusi un tur ieslodzījumā ASV valdība. Par Rietumu un Tuvo Austrumu kultūru un ideoloģiju sadursmi stāstīts arī filmā "The Kingdom", kurā Džeimijs Fokss un Dženifera Gārnere tēlo Federālā izmeklēšanas biroja aģentus, kas nosūtīti uz Saūda Arābiju izmeklēt kāda amerikāņu objekta spridzināšanu. "Lai gan parasti šādas kara filmas nāk un iet, jo tas ir specifisks žanrs, kas patīk nosacīti šauram skatītāju lokam, taču ar pareizajiem aktieriem tās var gūt labus panākumus," skaidroja Dergarabedijans.

Arī vēsturisku filmu cienītāji varēs atrast kaut ko savai gaumei piemērotu. Oktobrī uz ekrāniem iznāk krāšņā kostīmfilma par Anglijas karalieni Elizabeti "Elizabeth: The Golden Age" ar Keitu Blanšetu titullomā. Savukārt visiem krimināldrāmu cienītājiem būs iespēja redzēt divus "Oskara" laureātus - Denzelu Vašingtonu un Raselu Krovu - vienā filmā "American Gangster". Cits "Oskara" ieguvējs - Džordžs Klūnijs - piesaka savas pretenzijas uz šā gada Kinoakadēmijas balvu tiesu drāmā "Michael Clayton". "Cerams, ka arī rudenī kases ieņēmumi turpinās būt tikpat iespaidīgi kā šīs vasaras rekordlielie rādītāji," piebilda Dergarabedijans.

Taču, ja jums tomēr labāk pie sirds iet Holivudas komēdijas, ir iespēja tās skatīties arī rudenī. Oktobrī uz ekrāniem iznāks pavisam jauna komēdiju režisoru Pītera un Bobija Fereliju filma "The Heartbreak Kid" ar komiķi Benu Stilleru galvenajā lomā. Filma stāsta par kādu vīrieti, kurš sava medusmēneša laikā satiek savu sapņu sievieti. Un tā noteikti nav viņa sieva.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu