Sākas 11.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2008"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No pirmdienas līdz 2.augustam Saulkrastos notiks 11.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2008", informēja festivāla preses sekretāre Lāsma Rudzāte.

Koncerti līdz 31.jūlijam katru vakaru notiks uz festivāla radošās darbnīcas brīvdabas skatuves viesnīcas "Minhauzena unda" parkā jūras malā, bet 1. un 2.augustā paredzēti trīs koncerti Saulkrastu brīvdabas estrādē.

Kā ierasts, festivāla laikā notiks radošā nometne, kurā 150 jaunie mūziķi izglītosies sitaminstrumentu, vokālajā, ģitāras, basa, taustiņinstrumentu un pūšaminstrumentu meistarklasēs pieredzējušu džezmeņu un pedagogu vadībā.

Festivāla vakara koncertos šogad būs iespējams redzēt gan labākos jaunos Latvijas džeza mūziķus - Rīgas Doma kora skolas ritmiskās mūzikas nodaļas ansambli un "City Jazz Big Band", gan pieredzes bagāto "Mirage Octet", gan arī vienu no pazīstamākajām Izraēlas fusion grupām "Yuval Ron and Residents of the Future" un "Miklin - Kaenzig - Hart Trio", kurš sevī apvieno tādus džeza lielmeistarus kā ASV bundzinieku Biliju Hārtu, austriešu saksofonistu Karlhaincu Miklinu un šveiciešu basistu Hairī Kēncigu.

Pēc vakara koncertiem turpat uz festivāla radošās darbnīcas skatuves sekos "jam session", kurā kopīgai improvizēšanai nodosies festivāla pedagogi, audzēkņi un viesmākslinieki.

Šovakar plkst.20 festivālu "Minhauzena undas" parkā atklās Rīgas Doma kora skolas džeza ansambļa un perkusiju spēlmaņa Nila Īles vadītās etnoperkusiju grupas "Afroambient" koncerts.

Festivāla galvenie viesi šogad būs ASV kvartets "Vital Information", kas šogad svin savu 25 gadu pastāvēšanas jubileju. "Vital Information", kas uz Saulkrastu brīvdabas estrādes kāps 1.augustā, ir apvienojušies četri nopelniem bagāti džeza mākslinieki - bundzinieks Stīvs Smits, pianists Toms Kosters, basists Berons Brauns un ģitārists Vinijs Valentino.

Festivāls tradicionāli noslēgsies ar diviem koncertiem Saulkrastu brīvdabas estrādē 2.augustā. Dienas koncertā Saulkrastu džeza festivāla radošās darbnīcas meistarklasēs uzkrātās zināšanas plašākai publikai demonstrēs meistarklašu studenti, savukārt festivālam 2.augusta vakarā punktu pieliks visi festivāla meistarklašu pedagogi kopā ar Gunāra Rozenberga vadīto "Mirage Jazz Orchestra", kā arī pazīstamākā ungāru "fusion" grupa "Djabe", kurai piebiedrosies viens no progresīvā roka ēras izcilākajiem ģitāristiem, bijušais "Genesis" dalībnieks Stīvs Hekets.

Saulkrastu džeza festivālu organizē biedrība "Vasaras mūzikas sesija". Šis festivāls ir vienīgais Latvijā, kurā ne tikai jauniešiem, bet arī bērniem ir iespēja apgūt džeza mūzikai nepieciešamās prasmes, tuvoties profesionālam izpildījumam un rast motivāciju turpmākai darbībai džeza jomā, uzstājoties kopā ar saviem pedagogiem improvizācijas sesijās.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz festivāla pasākumiem var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu