Ainars Mielavs debitē teātrī

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ainars Mielavs debitē dramatiska iestudējuma mūzikas komponista ampluā.

Mīlestība, naids, greizsirdība, lepnums, sāncensība, negaidīti pavērsieni un aizraujoši notikumi — tas viss un ne tikai būs vērojams jaunajā seriālā "Neprāta cena". Latvijas Televīzija ēterā tas parādīsies jau šoruden.

Epicentrs — viesnīca

Seriāls stāstīs par stipriem cilvēkiem, kuri tikai pašu spēkiem dzīvē spējuši kaut ko sasniegt, lai saprastu, ka sasniegumiem nav ne mazākās vērtības, ja līdzās nav mīļoto cilvēku, ar kuriem dalīties.

"Neprāta cenas" mērķis — parādīt cilvēkiem, kā mūsdienu nežēlīgajā eksistences cīņā iespējams nezaudēt optimismu, labestību un pārliecību par to, ka paši varam ietekmēt savu dzīvi — to, kas mēs esam un par ko kļūstam, turklāt aicina nepieļaut divas plaši izplatītās dzīves kļūdas: nedzīvot pagātnē vai rožainā nākotnē, bet gan izbaudīt katru mirkli un būt savas dzīves saimniekiem.

Seriāla darbība risināsies kādā viesnīcā: mīlestība, naids, greizsirdība, lepnums, sāncensība gan darba, gan privātajā jomā, negaidīti pavērsieni un aizraujoši notikumi — to visu daudzu sēriju garumā izdzīvos aktieri Aurēlija Anužīte, Juris Žagars, Kristīne Nevarauska, Ieva Āva, Ģirts Ķesteris, Jakovs Rafalsons, Zane Daudziņa, Ivars Puga, Ilze Pukinska, Lauris Dzelzītis un Ilze Vazdika.

Restorāns, guļamistaba, buduārs…

Par seriāla darbības vietu kļuvusi ekskluzīva viesnīca kādā skaistā Latvijas mazpilsētā: ēkas ārpuse daudziem šķitīs redzēta — tā būs daiļā Sventes muiža, bet par iekštelpām stāstāms atsevišķs stāsts: spēles telpas stilu un dekorācijas veidojis LTV galvenais mākslinieks Juris Gals sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas 3. kursa studenti Rūtu Bīriņu. Viņi kopā ar LTV Dizaina nodaļas ļaudīm uzcēluši veselu māju LTV kompleksa iekšpusē, 6. studijā (koncertstudijā) iekārtojot 12 spēles laukumus: tur ir gan guļamistabas un virtuve, gan skaistumkopšanas salons un restorāns, gan buduārs, vanna, terase un viesnīcas reģistratūra...

Seriāla režisores Intas Gorodeckas rokraksts komentārus neprasa: viņas radošajā kontā ir "Saldā indes garša", "Lai tev labi klājas", "Cukura nams". Katrs no tiem uzņemšanas gadā izpelnījies dažādas godalgas gan labākā raidījuma un režijas ziņā, gan labākā scenārija, operatora un aktierdarbu kontekstā.

"Neprāta cenas" scenārija autori ir Gunta Kalniņa un Inta Bernova. Savukārt oriģinālmūziku seriālam raksta Ainars Mielavs, tādā veidā pirmoreiz debitējot dramatiska iestudējuma mūzikas komponista ampluā. Seriāla galvenā dziesma jau gatava, turklāt rudenī šo mūziku ieraudzīsim arī kompaktdiska formātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu