Klubs, kas mīl savus apmeklētājus: "I Love You" (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Turpinot jaunu rakstu sēriju par klubiem un izklaides vietām galvaspilsētā, TVNET iepazīstina vai arī atgādina par kādu nelielu, bet gana jaudīgu atpūtas vietu. Vecrīgā, pie Zviedru vārtiem, Aldaru ielā 9 atrodas klubs "I Love You" - vieta, kur apmeklētāji tiek samīļoti ar lielisku mūziku un nepiespiestu atmosfēru.

Kluba mājas lapā norādītā informācija vēsta, ka tā ir "vieta, kur savu mīļāko mūziku atskaņo labākie vietējie dīdžeji. Reibinoši dzērieni, brīnišķīgi cilvēki – "I Love You" īpaši iecienījuši mūziķi, gadu gaitā milzīgas ballītes bārā noturējuši arī "Kings of Convenience", "Mum" un "Sigur Ros". Visiem tiem, kas meklē alternatīvu Vecrīgas ierastajam popmūzikas troksnim, vienmēr ir jāatgriežas vienā vietā – Aldaru ielā, "I Love You"!"

Foto: Mārtiņš Otto

Glamūra, skaļas elektroniskās mūzikas un  iespaidīgu gaismas šovu cienītājiem visticamāk "I Love You", kā atpūtas vieta ballītes vakaram, nederēs. Turklāt, apmeklējot klubu agrākās dienas stundās, tas varētu izskatīties pēc vienkāršas pasēdēšanas vietas bez īpašām ekstrām.

FOTO: ILY FOTO: ILY
FOTO: ILY FOTO: ILY Foto: ILY
Par piederību mūzikas klubu saimei liecina vien regulāro apmeklētāju bildes ar mīļākajiem albumiem rokās, tomēr, pienākot vakara stundām, viss mainās.

Vienkārši jaunieši, mākslinieki, mūziķi un citi interesanti cilvēki ierodas cits pēc cita, sāk darboties kāds dīdžejs vai kāda grupa gatavojas sniegt savu kārtējo performanci indie vai alternatīvās mūzikas cienītājiem.

Klubs "I Love You" ciena jaunos māksliniekus un regulāri ļauj tiem uzstāties. Septiņu gadu laikā klubā ir uzstājušies vairāk nekā simts pašmāju un ārzemju mūziķu un dīdžeju. Šeit ik pa laikam vinila plates griež Toms Grēviņš, ir uzstājušies "Astro'n'Out", Goran Gora, Evija Smagare, Martin Confused, "Mona De Bo" un daudzi citi.

Tiesa, telpas nav īpaši plašas - "I Love You" ir divi nelieli stāvi un kopā trīs zāles. Ja vēlies apsēsties labākajās vietās, uz klubu jānāk laicīgi, bet kurš tad labā ballītē sēž?

Foto: Mārtiņš Otto

Cenas ir Vecrīgai pieņemamas. Karstie alkoholiskie dzērieni maksā Ls 2,5, kokteiļu izvēle nav liela, bet longdrinku netrūkst un to cena ir aptuveni Ls 3, lielizmēra tēja izmaksās Ls 1,2, virtuves piedāvājums ir visai nabadzīgs, bet uzkodas var dabūt par vidēji diviem latiem. Īpaši gards un par pateicīgu cenu ir mājas vīns, ceturtdienās - lats par glāzi!

"I Love You" ieejas maksu nekad nav prasījuši un nekad arī neprasīšot. Klubs ir atvērts katru dienu, izņemot svētdienas, no plkst. 16 līdz pat pēdējam foršajam apmeklētājam.

Foto: Mārtiņš Otto

"I Love You" regulāri rīko dažādas muzikālas ballītes ne tikai savās telpās, turklāt šā gada jūlijā jau otro reizi ar savu skatuvi piedalījās vienā no lielākajiem Latvijas festivāliem "Positivus". Šogad uz tās kāpa tādi mūziķi kā "100 baltas dvēseles", "Soundarcade", Alise Joste, arī dīdžejs Uldis Rudaks un citi.

Uz TVNET jautājumiem atbild kluba līdzīpašnieks Bruno Roze.

Foto: No personīgā arhīva

19. decembrī, un šogad mūsu dzimšanas dienas tortē tiks sprausta jau septītā svecīte!

Kā radās ideja par šāda kluba veidošanu?

Kaut kā īsti nekur citur nepatika, reiz sēdējām bārā "Ai Karamba" pie alus glāzes, un dzima ideja par savu bāru. Nolēmām, ka vajag tādu bāru, kur pašiem labi un kur skan mūzika, kas pašiem patīk.

Kāds ir jūsu kluba moto - "sekss, narkotikas un rokenrols"?

Narkotikas neatbalstām, esam veiksmīgi ar tām cīnījušies un uzvarējuši, ar seksu ar šeit īpaši bieži neviens nav nodarbojies, bet rokenrols ir palicis. Indie-rokenrols.

Tuvākie pasākumi?

Katru ceturtdienu dīdžeji spēlē atmosfēras mūziku, piektdienās ir skaļi, dejas pa gaisu, bet sestdienās ir koncerti. Šosestdien ir pirmais "Open Mike" pasākums! Jau trešo gadu pēc kārtas, iepriekš piesakoties mūsu mājas lapā, var nākt un parādīt sevi. Kā jau katru gadu, viena, mūsuprāt, labākā jaunā grupa uzstāsies uz "I Love You" skatuves "Positivus" festivālā. Iepriekšējā gadā nevarējām izvēlēties labāko, tāpēc uz festivālu tika divas "Open Mike" dalībgrupas. Starp citu, tieši ar "Open Mike" savu muzikālo karjeru ir sākuši "Gaujarts" un Alise Joste.

Kāpēc nolēmāt līdzdarboties "Positivus"?

Atkal pie alus glāzes. 2008. gada "Positivus" festivālā ar draugiem un partneriem nolēmām, ka arī mums vajag piedalīties. Tā kā "Positivus" apmeklētāji ir mūsu mērķauditorija, tad nolēmām nākamajā gadā uzsliet arī savu telti. Tā 2009. gada jūlijā iedvesmas pilni devāmies uz Salacgrīvu, un uz mūsu skatuves uzstājās 12 pašmāju mūziķu apvienības. Šogad uz mūsu skatuves kāpa apmēram tikpat mākslinieku, bet daži jau bija atbraukuši arī no citām valstīm.

Tā arī augam, sākumā bija tikai "I Love You" bārs, ar "Positivus" dzima arī "I Love You Stage", un tagad esam radījuši arī "I Love You Records".

Turpināsim rakt, attīstīties, un plānojam piedalīties "Positivus" festivālā arī nākamgad!

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu