Latvijā izraudzīta Ziemassvētku egle sāks ceļu uz Briseli

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šodien Latvijā izraudzīta Ziemassvētku egle sāks ceļu uz Beļģiju, lai ieņemtu valsts galvenās egles vietu Briseles Lielajā laukumā, informēja Rīgas domē.

Egle tiks izraudzīta Babītes mežos un ar kuģi dosies pāri Baltijas jūrai, tālāk turpinās ceļu uz Beļģiju. Galamērķi egle sasniegs 20.novembrī, kad svinīgā gaisotnē tā tiks sagaidīta un izgreznota. Lai akcentētu tradīcijām bagāto Rīgas vēsturi, par egles rotājumiem izvēlēti latviešu etnogrāfiskie elementi un Rīgas simbolika.

Lai iepazīstinātu Beļģijas galvaspilsētas Briseles iedzīvotājus un tās apmeklētājus ar leģendu par pirmo rotāto Ziemassvētku egli Eiropā, kuras saknes meklējamas Rīgā, Beļģijas galvenā egle tiks izraudzīta Latvijā.

No 28.novembra līdz 4.janvārim egle rotāsies Briseles Lielajā laukumā. Tā būs arī atgādinājums par Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, norāda Rīgas domē.

Rīgas egles oficiālā atklāšana Briseles Lielajā laukumā notiks 28.novembrī. Egli iedegs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), Briseles mērs Ivans Maijers, Briseles kultūras vicemērs Karina Laljē un Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte. Par kultūras programmu rūpēsies Briseles latviešu koris.

Ar Rīgas egles oficiālo atklāšanu sāksies Briseles lielais ziemas festivāls «Plaisirs D’Hiver», kas ir galvenais publiskais ziemas sezonas notikums Briselē. Tas piedāvā gan Ziemassvētku tirdziņus, gan arī dažādas citas ar ziemu un gada nogales svētkiem saistītas aktivitātes.

Šogad festivālā piedalīsies arī Latvijas ražotāji, kuri līdz pat 4.janvārim Ziemassvētku tirdziņā «Taste Riga. Feel Riga» Svētās Katrīnas laukumā iepazīstinās Briseles iedzīvotājus un tūristus ar saviem ražojumiem. Tirdziņš būs iespēja Briseles uzņēmējiem, iedzīvotājiem un viesiem iepazīties ar Latvijas pārtikas ražotāju piedāvātajiem produktiem, bet Latvijas ražotājiem - iespēja reklamēt savu produkciju.

Pasākumus organizē Rīgas dome sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā.

Jau ziņots, ka no 27.novembra līdz 29.novembrim Rīgas domes priekšsēdētājs Ušakovs un deputāts Vadims Faļkovs (SC) dosies darba komandējumā uz Briseli, lai piedalītos Ziemassvētku festivāla atklāšanas ceremonijā un Rīgas egles svinīgajā iedegšanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu