Pašvaldības deputātu rokasgrāmata (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA foto

Latvijas Pašvaldību savienības telpās šodien notiks "Pašvaldības deputātu rokasgrāmatas" atvēršanas svētki. Gaidām valdības ministru rokasgrāmatu!

Kā pastāstīja Zvirbule, šādu rokasgrāmatu jaunievēlētajiem pašvaldību deputātiem Pašvaldību savienība izdod pēc katrām pašvaldību vēlēšanām un jau otro reizi rokasgrāmatas izdošanu finansiāli atbalsta Frīdriha Eberta fonds.

Rokasgrāmatā jaunievēlētos pašvaldību deputātus un priekšsēdētājus uzrunā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) un kultūras ministrs Ints Dālderis.

Rokasgrāmatā izskaidrots, kas ir pašvaldības politika, kādas ir pašvaldības vietējās likumdošanas tiesības un kādas ir likumdošanas izmaiņas vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālās reformas noslēgumā.

Grāmatā ir praktisks skaidrojums par pašvaldības darba organizāciju, par pašvaldības iekšējo teritoriālo dalījumu, par pašvaldības administrācijas struktūru, par domes komitejām, to skaitlisko sastāvu, kompetenci un darba organizāciju. Rokasgrāmata skaidro pašvaldības lēmumu projektu sagatavošanas kārtību un līgumu noslēgšanas procedūru, kārtību, kādā privātpersonas var iepazīties ar pašvaldības pieņemtajiem lēmumiem, noslēgtajiem līgumiem un domes sēžu protokoliem, kā arī pašvaldības administrācijas izdoto administratīvo aktu apstrīdēšanas kārtību un kārtību, kādā pašvaldības institūcijās pieņem apmeklētājus un izskata iesniegumus. Izskaidrota arī kārtība, kādā pašvaldības amatpersonas rīkojas ar pašvaldības mantu un finanšu resursiem.

Pašvaldības deputāta rokasgrāmata izanalizē pašvaldību autonomās un deleģētās funkcijas, funkciju izpildes organizēšanu un pašvaldību tiesību aizsardzību. Rokasgrāmatā rūpīgi izskaidrota pašvaldību finanšu sistēma, teritorijas attīstības plānošana un vadība, finansējuma piesaistīšana projektiem. Rokasgrāmata informē arī par Latvijas Pašvaldību savienības darbu, par Pašvaldību savienības sarunu sistēmu ar valdību un pašvaldību interešu lobēšanu Saeimā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu